Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Devlet konservatuvarı öğrencileri evlerinden

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi (TÜ) Devlet Konservatuvarı Gençlik Orkestrası üyesi 30 müzisyenin, online bağlanarak TRT Ankara Radyosu Çoksesli Korosu'nun kurucusu duayen sanatçı Muammer Sun'un "Biz Atatürk Gençleriyiz" marşını icra ettiği klip ilgi gördü.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla hazırlanan klip, üniversite ve konservatuvarın sosyal medya hesabında yayınlandı.

Rektör Yardımcısı, Balkan Senfoni Orkestrası Şefi Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nun yönlendirmesi ve Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Sela Can Dökmeci'nin koordinatörlüğünde anlamlı bir video hazırladıklarını ifade etti.

Orkestra üyesi müzisyenlerin şef Ümit Çavuş yönetiminde eseri seslendirildiğini ve hazırlanan klibin kısa sürede paylaşıldığını aktaran Zafer, şunları kaydetti:

"19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle devlet konservatuvarında okuyan sanatta yeterlik, yüksek lisans, lisans ve lise öğrencilerinden oluşan 30 müzisyen evlerinden enstrümanlarıyla Muammer Sun'un eseri 'Biz Atatürk Gençleriyiz' marşını seslendirdi. Daha önce 23 Nisan'da da yaptığımız gibi günün anlam ve önemine uygun olarak sadece öğrencilerimizden oluşan bir video yapmaya karar verdik. Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmanın ve bizden sonraki nesillere teslim etmenin en büyük görevimiz olduğunun bilincindeyiz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun."



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263