Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi çelenk Özümüzden Günümüze Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

Dünya Çiftçiler Günü

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Süleymanpaşa Ziraat Odası tarafından Valilik önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkan İmdat Saygı, tarımın Türkiye için çok önemli olduğunu ve çiftçiye sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Saygı, Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu tarafından alınan kararla 1984 yılından bu yana her yıl tüm dünyada 14 Mayıs’ın Dünya Çiftçiler Günü olarak çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Tarım sektörü ülkelerin gıda güvenliği, kırsal kalkınma, milli gelire katkı, ihracat gibi dünyanın her ülkesinde stratejik bir öneme sahiptir. Çiftçiler olarak tarımın ne kadar değerli olduğunun kavranmasını tarımın ayrıcalıklı bir yere sahip olmasını istiyoruz. Amacımız üretmek ve ürettiğimizi değerinde satabilmek. Çiftçi olarak hedefimiz her zaman kaliteli ürün üretmek."

Törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263