Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özümüzden Günümüze çelenk Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

Dünya Çiftçiler Günü

EDİRNE (AA) - Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı "Bizim beklentimiz buğdayın kilogram fiyatının 1600-1700 lira civarında olmasıydı. Çiftçinin ayakta kalabilmesi için bu rakamların olması gerekiyordu, bu rakamlar üreticiyi sevindirirdi. Ama maalesef ki bu rakamların altında kaldı" dedi.

Arabacı, Atatürk Anıtı'na çelenk sunması sonrası Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle odada düzenlediği basın toplantısında tarımda girdi fiyatlarındaki artışın üreticilerin belini büktüğünü belirtti.

Açıklanan buğday fiyatının yetersiz olduğunu belirten Arabacı, üretim maliyetlerimizin yüksek olmasında dolayı fiyatın beklentilerin altında kaldığını söyledi.

Gübreye, ilaca, mazota ve diğer girdilerde yüzde yüze yakın artış yaşandığını aktaran Arabacı, konuşmasına şöyle devam etti:

"Buğdaydaki artış yüzde 29’da kaldı. Bizim beklentimiz buğdayın kilogram fiyatının 1600-1700 lira civarında olmasıydı. Çiftçinin ayakta kalabilmesi için bu rakamların olması gerekiyordu, bu rakamlar üreticiyi sevindirirdi. Ama maalesef ki bu rakamların altında kaldı. Biz bakanlığımıza buradan tekrar sesleniyoruz. Bir düzenleme yapılırsa üreticimiz sevinecektir. Yine son zamanlarda yurt dışından sıfır gümrüklü buğday getiriyoruz. Şu an ülkemize sokulan sıfır gümrüklü buğday, girdi maliyetlerinin yüksek olduğu dönemde çiftçinin belini bükmekte ve zor duruma sokmakta. Bu konuyla ilgili düzenlemeler yapılırsa, sıfır gümrüklü ürün girişi engellenirse daha yerinde olur."




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263