Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Zahit Tiryaki tutuklama Novartis Onkoloji Türkiye tarihi çarşılar

Dünya Çiftçiler Günü

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bilgin, mesajında, çiftçilerin büyük emek verdiği tarım ve gıda üretimi, insanoğlunun hayatını sürdürmesindeki en temel ve vazgeçilemez unsurlardan biri olduğunu bildirdi.

Geçimini topraktan sağlayan, topraktan aldığı ürüne değer katarak vatandaşlara ulaştıran çiftçilerin emeğinin kutsal olduğunu belirten Bilgin, tarımın insanlık tarihi kadar eski olduğunu kaydederek tüm çiftçilerin Dünya Çiftçiler Gününü kutladı.

Ülkenin kalkınmasında, ekonominin büyümesinde çiftçilerin büyük pay sahibi olduklarını bildiren Bilgin, şunları kaydetti:

"Üretim ve verimliliğin artırılmasında, hayat standartlarının yükseltilmesinde, tarımsal üretimin her kademesinde alın teri olan çiftçilerimizin, yediğimiz her lokmada, içtiğimiz her çorbada ve giydiğimiz her kıyafette hakkı vardır. Geçimini topraktan sağlayan, topraktan aldığı ürüne değer katarak onu bizlere ulaştıran çiftçilerimizin emeği kutsaldır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Köylü Milletin efendisidir.' sözünden yola çıkarak, toprağın bereketinin üretime, üretimin zenginliğe katkı sağlaması dileğiyle, toprağı bin bir emekle işleyen, tarımsal üretimin her kademesinde kadın, erkek çalışan, üreten ve elde ettiği ürüne değer katarak insanlara sunan, ülkemizin kalkınması için ter dökerek emek veren tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü'nü kutluyorum. Ürünlerinin bereketli olmasını diliyorum."

Anahtar Kelimeler:
ValiMesajçiftçiler Günü

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263