Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özümüzden Günümüze çelenk Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, ''15 Ekim Dünya El Yıkama Günü'' nedeniyle İzmit TBMM İlkokulu'nda etkinlik düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe, İlçe Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, Sağlık Hizmetleri-İlaç Tıbbı Cihaz Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Faruk Demirhan, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Coşkun Güler, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, öğretmenler, sağlık çalışanları ile öğrenci ve veliler katıldı.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Ergüney, burada yaptığı konuşmada, tüm dünyada el yıkama alışkanlığı ve öneminin daha iyi anlaşıldığını belirterek, "El yıkama aslında basit bir işlem gibi gözüküyor ama birçok hastalığı önleme konusunda çok etkin olduğu bilim dünyası tarafından kabul edilmiş durumda. Bizde basit ama etkili bir uygulama olması nedeniyle bir takım etkinlikler dizisi planladık. Kış bitene kadar etkinliklerimiz devam edecek." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, okul bahçesine kurulan el yıkama ünitesiyle öğrencilere bulaşıcı hastalıklardan korunmada el yıkamanın önemi anlatıldı.

Etkinlik, öğrencilere sabun, diş macunu ve diş fırçası dağıtılmasının ardından sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Dünya El Yıkama Günü

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263