Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Novartis Onkoloji Türkiye Zahit Tiryaki tutuklama tarihi çarşılar

Ebeveynler çocuklarıyla ip atladı, birdirbir oynadı

EDİRNE (AA) - Edirne'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında aileler çocuklarıyla geleneksel çocuk oyunlarını oynadı.

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ve Geleneksel Çocuk Oyunları Gençlik Kulübü Derneği (ÇODER) iş birliğiyle düzenlenen "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği"nde çocuklar, Saraçlar Caddesi'nde kurulan etkinlik alanında unutulmaya yüz tutmuş oyunları oynadı.

Oyunların bir bölümüne çocukların aileleri de eşlik etti.

Şenlikte, ip atlama, topaç çevirme, birdirbir gibi geleneksel çocuk oyunları oynandı.

ÇODER Başkanı Sadrettin Alıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 Nisan coşkusunu geleneksel çocuk oyunlarını oynayarak yaşadıklarını söyledi.

Çocukların bayram coşkusuna ailelerin de ortak olduğunu belirten Alıcı, "Etkinliğe ailelerimizde katıldı. Onların çocukluklarını hatırlayıp oyun oynamaları bizleri mutlu etti. Bizim amacımız bu oyunlarla çocukları buluşturmak." dedi.

Sanal oyunların panzehirinin geleneksel çocuk oyunları olduğunu ifade eden Alıcı, "Biz sanal oyunların, akıllı telefonların ve teknolojik aletlerin olumsuz etkilerini bu oyunlarla silmek istiyoruz. Bu oyunların çocuklara kazandırdığı birçok değer var. Çünkü burada kaybetmek yada kazanmak diye bir şey yok. Kaybeden de mutlu kazanan da. Bu oyunlar çocuklarda dayanışmayı, paylaşmayı, kaynaşmayı, almış olduğu görevi yerine getirmenin sorumluluğu gibi davranışları geliştiriyor. Çocuklarımız bunları yaşayarak öğreniyorlar. Bu açıdan geleneksel oyunlarımız çok faydalı." diye konuştu.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263