Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Edirne Liseler Arası Psikoloji Sempozyumu

EDİRNE (AA) - Edirne'de Liseler Arası Psikoloji Sempozyumu düzenlendi.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nde düzenlenen sempozyumda, Edirne'nin 92 yıl Osmanlı'ya başkentlik yapan bir şehir olduğunu hatırlattı.

Kendi tarihini, kendi medeniyetini bilmeyen toplumların asla ayakta duramayacaklarını anlatan Arpacı, etkinliğin düzenlendiği tarihi mekanın, yüzyıllar boyunca çeşitli tedavi yöntemleriyle insanlığa hizmet ettiğini vurguladı.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Arpacı, "Sizlerin çok duyarlı olması gerekiyor, kendi problemlerinizi kendinizin oraya koyması ve çözüm yolları bulunması yine çok önemli. İnsan psikolojisi ve toplumsal psikolojiyi çok iyi okumamız gerekiyor. Eğer bir yerde savaş, açlık varsa, öbür tarafta obezite ve savurganlık varsa bunu çok iyi düşünmemiz gerekir. Lütfen duyarsız olmayın. Bilimin yanında kalbimizi de mutlaka yumuşatalım. Eğer ki biz birbirimize sahip çıkarsak, ne kadar güçlü bir millet olduğumuzu çok iyi bir şekilde anlarız." dedi.

Bazı televizyon dizileri ve sosyal medyayı eleştiren Arpacı, özellikle bazı dizilerin öğretmeni, öğrenciyi ve okulu çok olumsuz şekilde gösterdiğini bununda kendisini üzdüğünü anlattı.

Koordinatör Klinik Psikolog İrem Coşkun Mercan da ergenliğin, gelişimin ve değişimin en çarpıcı yılları oluşturduğunu belirtti.

Etkinlikte Sempozyum Öğrenci Başkanı Yusuf Mert Yıldırım da bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından öğrenciler Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi gezdi.


Anahtar Kelimeler:
öğrenciSempozyumPsikoloji

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263