Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Novartis Onkoloji Türkiye Zahit Tiryaki tutuklama tarihi çarşılar

Edirne'den kısa kısa

EDİRNE (AA) - Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt, sigorta prim borçlarını yapılandırma ödemelerindeki ek sürenin 28 Şubat'ta sona erdiğini bildirdi.

Başkan Zıpkınkurt, yaptığı yazılı açıklamada, yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşların gerekli işlemleri yapmaları gerektiğini belirtti.

Yapılandırmanın önemli bir avantaj sağladığını aktaran Zıpkınkurt, şunları kaydetti:

"Yapılandırılan borçlarda gecikme zammı uygulanmayacak. 2018 yılının Aralık ve 2019 yılının Ocak aylarında ödenecek taksitler ile 31 Aralık 2018'de ödenmesi gereken Genel Sağlık Sigortası prim borçları, gecikme zammı ve cezası veya geç ödeme zammı uygulanmaksızın Şubat sonuna kadar ödenebilecek.

Yapılandırmadan yararlananlara, borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemi yapılmayacak. Yapılandırma haklarını devam ettiren işverenler borcu yoktur belgesi alabilecek ve istihdam teşviklerinden yararlanabilecek. Bağ-Kur'lu sigortalılar hizmet sürelerini dondurarak veya yapılandırmalarını devam ettirerek sağlık hizmetlerinden yararlanmaya başlayabileceklerdir."

- "Gönüllü Yüz" projesi

Edirne Gençlik Merkezi ve Bulgaristan'ın Razgrad Valiliği işbirliğinde gerçekleşen "Gönüllü Yüz" projesi kapsamında Edirne'den 25 kişilik heyet Bulgaristan'a gitti.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, projenin Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde gençlerin sosyal sorumluluk bilincinin artması, bilgi ve tecrübelerini ihtiyaç sahiplerine aktarmaları, yardımlaşma ve dayanışma kültürünün oluşması amacıyla hayata geçirildiği belirtildi.

Projenin iki ülke gençleri arasında gerçekleştirileceği belirtilirken açıklamada şu ifadeler yer verildi:

"Proje kapsamında Edirne Gençlik Merkezinden 25 kişilik bir heyet Razgrad' da ziyaretler gerçekleştirerek faaliyetler yapmaktadır. Bulgaristan Razgrad'a giden heyet, gençlere kültür,sanat, spor alanında bilgi ve birikimlerini aktaracaktır. Aynı zamanda Türkiye'de başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde toplanan kıyafet, kırtasiye, oyuncak gibi malzemeler Razgrad'daki gençlere hediye edeceklerdir.

Türk okulları, Türk köylerini de ziyaret ederek bir takım faaliyetler gerçekleştirilerek soydaşlarımız ile bir araya gelinmiş olacaktır. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Bosna Hersek, Romanya, Karadağ, Kenya, Filistin, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan gibi ülkelerde de projenin yapılması sağlanarak, kültürel geçmişimiz olduğu yerlerde ki gençler ile ülkemiz gençliğinin bir araya gelmesi sağlanacaktır."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263