Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık ayvalık 29 göçmen Ergene Nehri yutma bozuklukları engeliler

Edirne'den kısa kısa

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi Öğrenci Senatosu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Balkan Kongre Merkezi'ndeki toplantıya Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Yücel Kurtdere ve öğrenciler katıldı.

Rektör Tabakoğlu, burada yaptığı konuşmada, Öğrenci Senatosu’nu daha önce birkaç üniversitede gerçekleştirme planlarının ya tam olarak hayata geçirilemediğini veya aktif olarak yönetim organına katılamadığını ifade etti.

Trakya Üniversitesi'nde kurulan senatonun diğer tüm üniversitelere örnek olmasını temenni eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"Üniversitemiz adına tarihi bir günde siz öğrencilerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Üniversiteler en büyük gücü öğrencilerden alırlar ki biz de zenginliğimizin farklılıklarımızdan geldiğine inandığımız bir medeniyetin temsilcileriyiz. Burada sizler ülkemizin ve Balkanlar'ın farklı bölgelerinden gelirken getirdiğiniz özleri adeta birer arı gibi bala dönüştüreceksiniz. Her bir çift göz, birer farklı düşünce, perspektif ve farklı çözüm yolları demektir.

Bizlerin göremediği veya sizin bakış açınızla göremediğimiz iyi ve kötü yönlerimizi fırsatlarımızı ve tehditlerimizi sizler bize aktaracaksınız. Sizlerin sorumluluk alacağına olan inancım burada bir kat daha arttı. Birçok konuda bizlerden daha ileridesiniz. Paylaşımlarınız ile bizi zenginleştirip daha da ileri götüreceksiniz. Üniversitemizi hep beraber el ele vererek ufuk çizgisine taşıyalım.”

Trakya Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Muhammed İkbal Balkis, göreve geldiği günden bu yana temsil ettiği öğrencilerin sorunlarını çözmeye yönelik adımlar attığını bunlara ek olarak da birçok kongre, konferans ve teknik gezi gibi akademik çalışmalara da imza attıklarını ifade etti.

İlk toplantısını gerçekleştiren Öğrenci Senatosu’nda Trakya Üniversitesinin slot analizi çıkartılmasının yanı sıra öğrencilerin gerçekleşmesini istedikleri projelerle ilgili yapılacak çalışmaların yol haritası çizildi.

İki ayda bir toplanacak senatonun bazı birimlerine de temsilci seçildi.

-Ana sanat atölye sergisi

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Öğretmenliği 4. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan "Ana Sanat Atölye VI" sergisi açıldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, açılışa Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Maden, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aylin Beyoğlu, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Dinçeli ve Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

Açılışta konuşan Doç. Dr. Aylin Beyoğlu, öğrencilerinin bir dönemlik emeklerinin sergilendiğini söyledi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Maden de bu tarz sergilerin açılmasının devam edeceğini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından sergiye katılım gösteren öğrencilere teşekkür belgeleri takdim edildi.


-Gönül Elçileri konuklarını ağırladı

Gönül Elçileri Çocuk Akademisi, Kadri Paşa İlkokulu öğrencilerini ağırladı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, konuk öğrenciler Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki atölye çalışmalarıyla başladıkları programa Avrupa Konseyi Avrupa Müze Ödülü ve Mükemmellik Kulübü En İyi Sunum Ödülü sahibi Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni gezerek devam etti.

Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Müze Müdürü Öğretim Görevlisi Hakan Akıncı’nın rehberliğinde Sultan II. Bayezid Külliyesi’ni gezen öğrencilere, Osmanlı'da verilen sağlık hizmetleri ve geleneksel tıbbın ulaştığı noktalar hakkında bilgi verildi.

Programın devamında, Mimar Sinan’ın ustalık eseri ve Edirne’nin en önemli eserlerinden Selimiye Camisi gezildi.

Trakya Üniversitesi, Gönül Elçileri Çocuk Akademisi projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen farklı ilkokullarda okuyan öğrencilerle buluşmaya devam edilecek.

Eğitim öğretim yılının sonuna kadar her çarşamba gerçekleştirilecek buluşmalarda öğrencilere yönelik gastronomi, mimarlık, mühendislik, güzel sanatlar, eğitim başta olmak üzere farklı alanları kapsayan atölye çalışmaları ve kültürel geziler gerçekleştirilecek.




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263