Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Edirne'den kısa kısa

EDİRNE (AA) - Meriç Belediyeler Birliği, seçimlerin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Edirne Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantı, tüzük gereği birliğin en yaşlı üyesi olan Süloğlu Belediyesi Meclis Üyesi Sadri Gerey başkanlığında yapıldı.

Geçen dönem Meriç Belediyeler Birliği'nin başkanlığını yürüten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, oy birliğiyle yeniden birlik başkanlığına getirildi.

İki yıl süre ile görev yapmak üzere oluşturulan başkanlık divanında, Meclis Katipliği asil üyeliğine Havsa Belediye Meclisi Üyesi Hasan Özen ve Uzunköprü Belediye Meclisi Üyesi Edip Can Yayalar, yedek üyeliğe ise Edirne Belediye Meclisi Üyesi Cenk Benakman ve Lalapaşa Belediye Meclisi Üyesi Nuri Acar seçildi.

- 11. Uluslararası Sinan Sempozyumu

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Sinan Sempozyumu sona erdi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Makedonya Yerleşkesi’nde düzenlenen etkinlikte, Edirne'nin tarih boyunca pek çok kültür ve medeniyete ev sahipliği yapan, bunların mimarlık izlerini taşıyan ve hissettiren bir yer olduğunu belirtti.

Edirne'nin Osmanlı'nın ilk eserleri ile en muhteşem eserlerini bir arada barındıran köprüleri, kervansarayları, camileri ile birçok mimari eseri ile eşsiz bir eğitim üssü olduğunu vurgulayan Tabakoğlu, "Bu mirasın korunmasını ve devamlılığını ilke edindiğimiz eğitim anlayışımızla geleceğin mimarlarını yetiştiriyoruz. Bu kapsamda düzenlenen sempozyumların çok önemli olduğunu düşünüyor, emeği geçen hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Sempozyumda, yapıtlarıyla geçmişte ve günümüzde dünyaca tanınan büyük usta Mimar Sinan'ın eserleri ele alındı. Ekonomik faktörlerin tasarımda, yapı üretiminde, korumada, kent ölçeğinde, sürdürebilirlik alanında ve rekreatif alanlardaki etkilerinin tartışıldı.

-Akıncı, komisyon üyeliğine seçildi.

Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Hakan Akıncı Kültürel Miras ve Kültürel İfadelerin Çeşitliliği Komisyonu üyeliğine seçildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye’de kültürel ve kreatif endüstrilerin ekonomik boyutunun ölçümlenmesi, kültür ekonomisine ilişkin mikro ve makro ekonomik istatistiki verilerin derlenmesi ile yaratıcı endüstrilerde verimliliğin artırılmasına yönelik politikalarının oluşturulması ve yönlendirmesinde önemli rol oynayan oynayan Türkiye Verimlilik Vakfı ile Boğaziçi Üniversitesi işbirliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle "Kreatif Endüstrilerde Verimlilik Kongresi" çerçevesinde oluşturulan Kültürel Miras ve Kültürel İfadelerin Çeşitliliği Komisyonu üyeliği seçimleri Boğaziçi Üniversitesinde gerçekleşti.

Kültür ve Turizm Eski Bakanı Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ömer Arısoy, Türkiye Verimlilik Vakfı Başkanı Cemalettin Kömürcü ve WIPO Yaratıcı Endüstriler Bölüm Başkanı Dimiter Gantchev'in de katıldığı konferans kapsamında Akıncı da paylaşımlarda bulundu.

Akıncı aynı zamanda yapılan komisyon üyesi belirlemesinde, Kültürel Miras ve Kültürel İfadelerin Çeşitliliği Komisyonu'na seçildi.





Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263