Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Novartis Onkoloji Türkiye Zahit Tiryaki tutuklama tarihi çarşılar

Edirne'den kısa kısa

EDİRNE (AA) - Edirne’de Gençlik Haftası kutlamaları Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenle başladı.

Edirne Gençlik ve Spor Müdür Vekili Zekeriya Bayrak'ın anıta çelenk sunmasıyla başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Edirne Gençlik Merkezi üyesi öğrencilerden Şevval Aktaş, törende yaptığı konuşmada, gençliğin önemli bir güç olduğunu söyledi.

Türk gençlerinin Türkiye'nin daha ileriye gitmesi için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu belirten Aktaş, şöyle konuştu:

"Bizler şanlı tarihimizden aldığımız ilhamla emanetimizi geleceğe nesiller boyunca aktarabilmeliyiz. Alacağımız çağdaş eğitimle, en önemli amacımız devletimizi ve milletimizi ileriye götürmek olmalıdır. Bu amaçlar için yapacağımız fedakarlıkların sonu yoktur. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarından bu fedakarlıkların en önemli örnekleri bulunmaktadır. Gençliğin kazandığı ve kazanmakta olduğu bütün zaferler bu zorlukların üstesinden nasıl geldiklerinin en somut göstergesidir.

Bu anlayışla bu bağlılığı bize bırakan Cumhuriyetimizin kurcusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum."

-Aile Hekimliği kongresi

Trakya Üniversitesi'nde (TÜ), "8. Uluslararası Trakya Aile Hekimliği Kongresi" TÜ Balkan Kongre Merkezinde düzenlendi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı ev sahipliğinde geleneksel olarak düzenlenen kongrenin açılışında konuşan TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, kongreye 5 farklı ülkeden 300'den fazla akademisyenin katıldığını belirtti.

TÜ'nün Balkanlar'ın en önemli sağlık üslerinden biri olduğunu vurgulayan Tabakoğlu, "Hem eğitimde hem de sağlıkta Balkanlar'a hizmet veriyoruz. Eksiksiz bölümleriyle bin 100 yataklı üniversite hastanemizle değerli İl Sağlık Müdürümüz Dr. Ali Cengiz Kalkan’ın da gayretleriyle uluslararası hasta trafiği için gayret gösteriyoruz. Tıp Fakültesi eğitimimiz akredite oldu ve şimdi de Sağlık Bilimleri Fakültemiz akredite oluyor. Tüm gücümüzle hem Türkiye için hem bölgemiz için çalışmaya gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Esra Saatçi ise TÜ'nün aile hekimliği açısından önemli bir yere sahip olduğunu hatırlatarak kongrenin başarılı şekilde geçmesini diledi.

TÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nezih Dağdeviren de kongrenin sağlık alanında yeni yaklaşımların konuşulacağını kaydetti.

- "Okulum için mahallem seferber" projesi

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Okulum için mahallem seferber" projesi kapsamında Plevne İlkokulu'nda toplantı düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, proje, çocukların öğrenmesiyle ilgili tüm aktörlerin okulu iyileştirmeye katkıda bulunması ve okulların çevre ile olan işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, okulların içinde ve çevresinde alınacak güvenlik önlemleri, okul kantinleri ve okulların temizlik ve hijyen konularında yapılması gerekenler, okul paydaşlarının karşılıklı olarak okul misyon ve vizyonuna katkı sağlayacak çalışmalar hakkında değerlendirmeler yapılarak, fikir alış verişinde bulunuldu.

Toplantıya, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Güler, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263