Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık Ergene Nehri ayvalık 29 göçmen yutma bozuklukları engeliler

Edirne'den kısa kısa

EDİRNE (AA) - Meriç Milli Eğitim Müdürlüğü'nce "Beslenme Dostu Okul ve Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Et" etkinliği düzenlendi.

Meriç Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meriç Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Şehit Öğretmen Aydın Yılmaz Ortaokulu öğrencileri, etkinlik kapsamında ilçede yürüyüş düzenledi.

Yürüyüşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Ocak, Meriç Emniyet Müdürü Mehmet Sağlam, okul müdürleri Menekşe Yılgın Öztürk, Cemal Şenol ve vatandaşlar katıldı.

- Panaromik şehir turu

Edirne Belediyesi'nce, 18 Mayıs Müzeler Günü’nde gençlere yönelik panaromik şehir turu düzenlenecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kent Müzesi’nin organizasyonu kapsamında Müzeler Günü’nde gençlere yönelik panaromik şehir turu düzenlenecek.

10-17 yaş arasındaki gençlerin katılacağı gezide gençler yaşadıkları kentin tarihi ve kültürünü yakından tanıma fırsatı yakalayacak.

Gezi 30 kişilik kontenjanla ücretiz olarak düzenlenecek.

- Millet Kıraathanesi'nde resim sergisi

Trakya Üniversitesi (TÜ) öğrencileri ve öğretim görevlilerince Millet Kıraathanesi'nde karma sergi açıldı.

TÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulu Geleneksel El Sanatları Programı öğrencileri tarafından hazırlanan ve Öğretim Görevlileri Fatma Dağlı ve Orhan Dağlı öncülüğünde hazırlanana sergi Millet Kıraathanesi'nde izlenime sunuldu.

Serginin açılışını TÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdullah Taha İmamoğlu ve sanatseverler gerçekleştirdi.

Klasik sanatlardan hat, tezhib, minyatür, katı, kalemişi ve ayrıca serbest desen tasarımlarından oluşan sergide 83 eser yer alıyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263