Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

EDİRNE (AA) - Avrupa Kamu Posta İşletmecileri Birliği (PostEurop) tarafından Avrupa'nın en iyi anma pulunu tespit etmek amacıyla düzenlenen "En İyi Avrupa Pulu" yarışmasında Türkiye'yi temsil eden tarihi Uzun Köprü'nün yer aldığı pul birinci seçildi.

PostEurop tarafından 2002'den bu yana düzenlenen ve bu seneki teması "Köprüler" olarak belirlenen "En İyi Avrupa Pulu" yarışması temmuz ayında başladı.

PTT'nin, Edirne'de bulunan ve Türkiye'nin önemli kültür varlıklarından biri olan Uzun Köprü’nün görselinin yer aldığı pulu da Türkiye'yi temsilen yarışmada yer aldı.

Pulu desteklemek için www.posteurop.org/europa2018 adresinden 9 Eylül'e kadar oy verildi.

Gürcistan'da gerçekleştirilen PostEurop Genel Kurulu'nda, tarihi Uzun Köprü'nün yer aldığı pul görseli birinci olarak altın pul ödülünü aldı.

Edirne PTT Başmüdürü Bülent Uğurtepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi Uzun Köprü'nün yer aldığı pulun birinci olmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirtti. PTT çalışanlarının da pulun kazanması için oy verdiğini belirten Uğurtepe, yarışma sonucunun Uzun Köprü'nün tanıtımına katkı sağlayacağını kaydetti.


- Uzun Köprü'nün tarihi

Uzunköprü ilçesine adını veren tarihi eser, Anadolu ile Balkanlar'ı birbirine bağlayan ve dünyanın en uzun taş köprüsü olma özelliğini taşıyor. Eski adıyla Ergene Köprüsü, 1427-1443 yılları arasında Sultan 2. Murad döneminde, dönemin baş mimarı Muslihiddin'e yaptırıldı.

Bin 392 metre uzunluğunda, 6,80 metre genişliğindeki köprünün 174 kemeri bulunuyor.

Köprü, Osmanlı'nın Balkanlar'a yapacağı fetihlerde doğal bir engel olarak karşılarına çıkan Ergene Nehri'ni aşmak için kurulmuştu. Daha önce yapılan tahta köprülerin nehrin suları ile yıkılması üzerine yapılan taş köprü, Türk ordusunun akınlarını kışın da sürdürebilmesini sağladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263