banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding ezan Saadet Partili Nazır Cihangir İslam Tarihi Yeşil Cami

Kanadı kırılan bıldırcın kılavuzu kuşu tedavi ediliyor

EDİRNE (AA) - Edirne'de, bir hayvanseverin bulduğu kanadı kırık bıldırcın kılavuzu kuşu, tedavisi için Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Biyoçeşitlilik Çalışmaları Derneği (BİÇED) Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Ezmez, yerde uzun süre duran ve uçamayan bir kuşun kanadını da oynatamadığını fark etti.

Ezmez, BİÇED Dernek Başkanı Özmen Yeltekin ile ilk müdahaleyi yaptıktan sonra, kuşu özel bir kliniğe götürerek röntgen çekilmesini sağladı.

Kanadında kırık tespit edilen kuş, tedavisi için Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

BİÇED Başkanı Yeltekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bıldırcın kılavuzu kuşunun Türkiye'de yalnızca göç döneminde görüldüğünü belirtti.

Bıldırcın kılavuzunun, Yunanistan, Bulgaristan, Türkiye ve Mısır üzerinden uçarak ve bu bölgelerde konaklayarak kışı geçirmek için Afrika'ya gittiğini aktaran Yeltekin, "Bu sebeple ülkemizde çok nadir görülüyor. Halkımız bu kuşu her ne kadar bıldırcın göçü ile bağdaştırsa ve ona 'kılavuz' ismini verse de aslında bir alakaları yok. Yalnızca aynı dönemde göç ediyorlar. Yapılan araştırmalar bu türün neslinin azaldığı yönünde bulgular veriyor. Böyle bir hayvan vatandaşlarımız tarafından bulunursa lütfen ilgili birimlere ivedilikle ulaştırılsın." ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263