Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Novartis Onkoloji Türkiye Zahit Tiryaki tutuklama tarihi çarşılar

KIRKLARELİ (AA) - İlim Yayma Cemiyeti Kırklareli Şubesi'nce "Kapsam ve Sorunlarıyla Türk Modernleşmesi" konferansı gerçekleştirildi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Dr. Nergiz Aydoğdu, Cazibe Merkezi'nde düzenlenen konferansta, Türk modernleşme tarihinin ana hatları hakkında bilgi verdi.

Osmanlı Devleti'nin 18. yüzyıldan itibaren özellikle bilim ve teknoloji alanında Avrupa'dan geriye düşmesi neticesinde, kapsamlı modernleşme çalışmalarının başladığını ifade eden Aydoğdu, Tanzimat Fermanı'nın ilanıyla da Türk modernleşmesinin ete kemiğe büründüğünü söyledi.

İlim Yayma Cemiyeti Kırklareli Şubesi Başkanı Muhammet Atalay ise Kırklareli Üniversitesi ile kent arasında ilmi bir köprü kurmayı hedefleyerek iki yıl önce düzenlemeye başladıkları Düşünce Atölyesi'nin üniversite öğrencileri ve akademisyenlerce hem de Kırklareliler tarafından ilgiyle karşılandığını söyledi.

İki yılda 16 atölye düzenlediklerini ve toplamda 15 farklı isme sunum yaptırdıklarını belirten Atalay, "Düşünce Atölyesi'nde ilahiyat, tarih, iktisat, sosyoloji, iletişim ve felsefe gibi farklı alanlardan yetkin akademisyenler sunum yaptı. Atölyemizi düzenli şekilde takip edenler, farklı disiplinlerden akademisyenleri dinleme ve onlara soru sorma fırsatı yakalamış oldular." dedi.

Anahtar Kelimeler:
KonferansCemiyetIlim

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263