banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding ezan Saadet Partili Nazır Cihangir İslam Tarihi Yeşil Cami

Kartal'da gıda denetimleri sürüyor

İSTANBUL (AA) - Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik koşullarda gıda tüketmelerini sağlamak amacıyla denetimlerini sürdürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kartal'da gıda ürünleri satan iş yerleri ile restoranları düzenli aralıklarla denetleyen Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ramazanda Kartallıların sağlıklı gıda tüketimini sağlamak amacıyla fırın, şarküteri, kasap, okul kantinleri ve restoran gibi işletmelerdeki denetimlerini artırdı.

Zabıta Müdürlüğüne bağlı 5 ekip, 7 gün 24 saat esasına göre çalışarak, iş yerlerinin kurallara uygunluğunu, genel hijyen kurallarını, fiyat etiketlerini ve personelin temizliği ile birlikte kullanılan malzemelerin kalitesini denetliyor. Denetimler hem periyodik devam ediyor hem de vatandaşlardan gelen talep ve bilgiler doğrultusunda gerçekleştiriliyor.

İlçe genelinde faaliyet gösteren 5 ekip, 2019 yılında 260 iş yerinde denetleme yaptı. Denetimler sonucunda belirtilen standartlara uymayan 49 firmaya cezai işlem uygulandı.



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263