banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

Kazdağları'nda biyo çeşitliliğin korunması için çalıştay

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Edremit ilçesinde, "Kazdağları Biyo Çeşitliliğin Korunması ve Sürdürülebilir Orman Yönetimi Projesi" kapsamında çalıştay düzenlendi.

Bir termal otelde yapılan çalıştayın açılışında konuşan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Proje Koordinatörü Dr. Nihan Yenilmez Arpa, Kazdağları'nın sadece bölge için değil, Türkiye için de dünya için de biyolojik çeşitlilik, doğal kaynak ve kültürel değerler bakımından kritik öneme sahip olduğunu söyledi.

Küresel öneme sahip bu alanın korunması gerektiğini vurgulayan Arpa, şöyle konuştu:

"FAO'nun temel prensiplerinden olan gıda güvenliği, yoksulluk ve açlık, Kazdağları genetik kaynakları açısından çok kıymetli bir alan. Biz bu gen kaynaklarımızı en iyi şekilde koruyabilir ve sahiplenebilirsek, bu da küresel düzeydeki sorunların azaltılmasına bir nebze katkı sağlayacaktır. Kazdağları sadece oksijen demek değil. Kazdağları sadece 30'un üzerinde endemik bitki ve flora açısından önemli demek değil. Kazdağları bir bütün olarak Troya'sından Sarıkız Tepesi'ne kadar doğası ve kültürü ile bir bütün. Bu bütünü ele alırken, sağlıklı veriyi elde edip sağlıklı taraflara sunabilmeliyiz ki alan üzerine olabilecek tehditleri azaltabilelim. Bütün bu paydaşlarla projeyi nasıl şekillendirebilir ve Kazdağları için Küresel Çevre Fonu'ndan 5 milyon dolarlık bir fonu nasıl alabiliriz, bunun dokümanını tamamlamaya çalışıyoruz."

Çalıştaya katılan Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik ise projenin, Küresel Çevre Fonu (GEF) 7. döneminde ele alındığını ve bu dönemde tamamlanmasını beklediklerini ifade etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263