banner280
Öne Çıkanlar CHP Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası SASKİ

Kazdağları'nda kar yağışı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Edremit ile Çanakkale'nin Yenice ilçelerini birbirine bağlayan kara yolunun Kazdağları'ndan geçen bölümünde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Bölgede sabah saatlerinde başlayan ve gün içinde şiddetini artıran kar yağışı, Kazdağları'nın Hanlar ve Deve Boynu mevkilerinde etkili oldu.

Yenice'nin Kalkım beldesinden yola çıkan yolcu minibüsleri, Kazdağları'nın Hanlar mevkisinde buzlanma nedeniyle yoluna devam edemedi. Bölgede buzlanan yolda bir tırın kayması da ulaşımın aksamasına yol açtı.

Edremit Belediyesi ekipleri, zaman zaman kapanan yolda kar küreme çalışması yapıyor. Kayan araçlar belediyeye ait iş makineleri ile çekilerek kurtarılıyor.

Yolda kalan araçlardan birinin sürücüsü İsmail Karadeniz, "Karayollarının aracı geldi ama kürürken arıza yaptı. Şu anda mahsur kaldık, yolun açılmasını bekliyoruz." dedi.

Hanlar mevkisinde dinlenme tesisi işleten Yalçın Yalazı da yolun zaman zaman kapandığını belirterek, "Buraya kadar araçlar rahat gelebiliyor ama buradan sonrası şimdilik kapalı. Karayollarının iş makinesi arıza yapınca Edremit Belediyesi ekipleri yardım için geldi." diye konuştu.

Minibüs şoförü Yakup Ayvalıklı ise yolun kapalı olması nedeniyle ilerleyemediklerini belirterek, aracındaki 15 yolcuyla yolun açılmasını beklediklerini söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263