Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık ayvalık 29 göçmen Ergene Nehri yutma bozuklukları engeliler

Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde saldırı protesto edildi

EDİRNE / KIRKLARELİ (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'nın Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde saldırıya uğramasına CHP Edirne ve Kırklareli teşkilatlarınca kınandı.

Saraçlar Caddesi'nde basın açıklaması yapan CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, yapılan saldırının Türkiye demokrasisine ve ülkenin birlik ve beraberliğine karşı yapıldığını söyledi.

Saldırıyı kınadığını belirten Pekcanlı, "Dün şehidimizin cenazesine katılan tek siyasi parti lideri olan CHP Genel Başkanına hain bir saldırıda bulunulmuştur. Bu hain saldırı aynı zamanda şehidimiz Yener Kırıkçı'ya ve onun ailesine karşı da yapılmış büyük bir saygısızlıktır." dedi

Pekcanlı, saldırının organize bir eylem olduğunu ileri sürdü.

Protestoya, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

-Kırklareli

CHP Kırklareli İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, Kültür Anıt Parkta toplanan grup adına basın açıklamasında bulundu.

Çobancık, açıklamasında, şehit cenazesine katılan Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Saldırının sadece Kılıçdaroğlu'na değil şehit Yener Kırıkçı'ya ve ailesine de yapılmış büyük bir saygısızlık olduğunu ifade eden Çobancık, ülkenin demokrasisine, birlik ve beraberliğine, iç huzuruna karşı yapılmış bir olarak gördüklerini belirtti.

Topluma kin ve nefret tohumu ekenlerin ve siyasi rant bekleyenlerin yapılan saldırıda pay sahibi olduklarını ileri süren Çobancık, "Yapılan bu saldırı protesto, provokasyon değildir. Bu son derece organize bir eylemdir." dedi.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263