Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Kırklareli'nde Kovid-19 tedbirleri kapsamında

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında para alışverişinin önüne geçilmesi amacıyla toplu taşıma araçlarında "akıllı kart" uygulamasına başlandı.

Kapalı pazar yerinde "akıllı kart" uygulamasının tanıtımını gerçekleştiren Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kovid-19 salgınının tüm dünyayı etkisi altına aldığını söyledi.

Kesimoğlu, özellikle paranın elden ele geçmesiyle hastalığın bulaşma riskinin arttığını, bu nedenle toplu ulaşım araçlarında elektronik kartla ücret ödemesinin yapılacağını ifade etti.

Daha önce Bursa, Çanakkale ve Edirne'nin bu sistemi başarıyla uyguladığını anlatan Kesimoğlu, şunları kaydetti:

"Komisyonumuzun raporu Belediye Meclisimizde oy birliği ile kabul edildi. Bugünden itibaren elektronik kart uygulamasına geçiyoruz. Her geçen gün yaşam koşullarının iyileştirilmesi, daha sağlıklı ve daha güvenli hale getirilmesi, yaşamın önündeki güçlüklerin aşılması noktasında yerel yönetimler olarak üzerimize düşen görevin ne olduğu bilinci ile hareket ettik. Gelinen noktada bunun mutluluğunu yaşıyoruz."

Kesimoğlu, daha sonra bir minibüse binerek sistemi denedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263