Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi çelenk Özümüzden Günümüze Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

Kırklareli'nden kısa kısa

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Tarım Müdürlüğünce, besicilere hayvan besleme eğitimi verildi.

Üsküp Beldesinde, belediye kültür merkezinde düzenlenen eğitimde, ekonomik hayvan besleme ile hayvan besleme de doğru bilinen yanlışlar konularında bilgiler verildi.

Tarım Müdürü Funda Eylem Özel, eğitim öncesi yaptığı konuşmada, bu tür eğitim çalışmalarının önemli olduğunu söyledi.

Eğitimlerin ilçe ve köylerde artırılarak devam edeceğini belirten Özel, hayvancılığın artık bilimsel olarak yapılacağını kaydetti.

Trakya'da hayvancılık hızla geliştiğini ifade eden Özel, bu nedenle tüm besicileri bilgilendirdiklerini sözlerine ekledi.

Daha sonra Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdür vekili Fevzi Atmaca ve veteriner hekim Melik Aksoy düşük maliyetlerle hayvan beslenerek, kazançlarının daha fazla olabileceği yönünde temel besleme konularını anlattı.

- Kolon kanseri farkındalık ayı

Kırklareli Sağlık Müdürlüğünce kolon kanseri bilgilendirme standı açıldı.

Lüleburgaz Devlet Hastanesi'nde kurulan stantta vatandaşlar kolon kanseri hakkında bilgilendirilerek, gaitada gizli kan kiti dağıtıldı.

Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, mart ayının kolon kanseri farkındalık ayı olduğunu bildirdi.

Kolon kanserinin dünyada en sık görülen kanser türleri arasında yer aldığını ifade eden Cerit, erken evrede teşhis edilmesiyle kolon kanseri tedavisinde başarılı sonuçlar alındığını belirtti.

Kanserde erken teşhisin önemini bildiren Cerit, tüm sağlık merkezlerinde kanser tarama testlerinin ücretsiz yapıldığını kaydetti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263