banner280
Öne Çıkanlar CHP Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası SASKİ

Lise öğrencileri 15 Temmuz'u resmetti

Tekirdağ'da lise öğrencilerinin yaklaşık 7 aylık çalışmalarının yer aldığı 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili birbirinden güzel tablolar sergilendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki yağlı boya 28 tablonun yer aldığı sergiyi gezen ziyaretçiler, eserler hakkında bilgi aldı.

Sergi açılışına katılan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, burada yaptığı konuşmada, Türk tarihinin o gece gözünü kırpmadan ölüme yürüyen 249 şehidi ve 2 bin 193 gaziyi nesilden nesile aktaracağını söyledi.

Ceylan, lise öğrencilerinin yaptığı anlamlı resimlerden oluşan serginin çok anlamlı tablolardan oluştuğunu ifade ederek, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında bugün sergimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. 15 Temmuz'da bu vatan için, bu millet için, Türkiye Cumhuriyeti devleti için hiç düşünmeden sokağa çıkarak canlarını veren şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şükranlarımızı arz ediyorum. İnşallah Allah bir daha bize böyle olumsuzlukları göstermez. Bu anlamlı sergide emeği geçen ve bu güzel sokağın oluşturulmasında katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Açılışa, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, siyasi partilerin il başkanları, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263