Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Zahit Tiryaki tutuklama Novartis Onkoloji Türkiye tarihi çarşılar

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Manyas ilçesinde "Manyas 4. Süt Ürünleri Festivali" düzenlendi.

Festival kapsamında Prof. Dr. İsmet Türkmen ve uzman veteriner hekim Oğuz Şenol tarafından ineklerde süt veriminin arttırılması, doğru beslenmeleri, buzağı ölümleriyle ilgili panel düzenlendi.

Ardından Balıkesir Veterinerler Odası Başkanı Mustafa Yetkin başkanlığındaki juri üyeleri, yarışma için getirilen küçükbaş ve büyükbaş hayvanları inceleyerek puanlandırma yaptı.

Derecelendirme sonrası damızlık inek dalında Ali Döven'in, dana kategorisinde Maksut Şen'in, buzağı kategorisinde Recep Barkın'ın hayvanları birinci gelirken, küçükbaş hayvanlarda ise koyun, koç, kuzu kategorisinde Hasan Ergin'in, teke ve oğlak kategorisinde Anıl Eren'in, keçi kategorisinde ise Recep Turan'ın hayvanları birinci oldu.

Dereceye giren hayvanların sahiplerine birer ton yem ile yem ve besi katkı maddesi hediye edildi.

Programda konuşan Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin, "Peyniri ile ünlü ilçemizde hayvancılığımızın daha da ileriye gitmesi için üreticilerimizi teşvik etmeyi amaçladığımız süt ürünleri festivalimizi geleneksel hale getirdik, bunu bundan sonra daha da kapsamlı olarak gerçekleştireceğiz." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263