banner280
Öne Çıkanlar CHP Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası SASKİ

Manyas'ta kan bağışına yoğun ilgi

BALIKESİR (AA) - Manyas'ta vatandaşlar, Balıkesir Kızılay Kan Bankası mobil aracına giderek bağışta bulundu.

Her ay düzenli olarak ilçeye gelen ve Atatürk anıtı önüne konuşlanan mobil araçta bir günde 90 ünite kan ile 9 kök hücre numunesi verildiği açıklandı.

Türk Kızılay'ı Balıkesir Kan Bankası mobil aracındaki sağlık ekibinin başkanı Dr. Hasan Fatih Solak, bağış için gelen vatandaşların sağlık kontrollerini gerçekleştirdikten sonra uygun olanların bağışlarını kabul ettiklerini belirtti.

Kızılay'ın kan bağış kampanyasına bu ay geçtiğimiz aylara göre daha fazla ilginin olduğunu söyleyen Solak, bağışta bulunan vatandaşlara teşekkür etti.

Kan bağışında bulunan Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya, yaptığı açıklamada, "Kan sürekli ihtiyaç duyulan bir madde ve tek kaynağı insan olduğu için çok önemlidir. Bu nedenle sağlıklı vatandaşlarımızın ben kan bağışı yapmalarını öneriyorum. Bir nevi yardımlaşmak olan kan bağışının ne kadar önemli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz." dedi.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263