Öne Çıkanlar çorlu gençlik merkezi EMITT Şahin Lalapaşa

Marmara Depremi'nin 19. yılı

SAKARYA (AA) - CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Marmara Depremi'nin 19. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özkoç, mesajında, depremde yaşamını yitirenlere bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine ve Sakarya ve Türkiye'ye başsağlığı diledi.

Yaşanan acılara karşın ne Sakarya'nın ne de Türkiye'nin binlerce insanın hayatını kaybettiği, sakat kaldığı, sevdiklerini yitirdiği bu felaketten ders çıkardığını savunan Özkoç, şunları kaydetti:

"17 Ağustos depreminin ardından onlarca çalıştay, akademik toplantı, bakanlık şurası düzenlendi, araştırmalar ortaya konuldu. Bilgi eksiğimiz yok. Bugün karşımızdaki tehlikenin ne olduğunu ve nasıl önlemler alınması gerektiğini her birimiz biliyoruz. Peki ne yaptık? Yeniden yaşanacağından emin olduğumuz depreme karşı hangi adımları attık? Devlet, kurumlar, şirketler, biz yurttaşlar, yeni bir deprem için kendimizi nasıl hazırladık? Konutlarımızı, konutlarımızdaki mobilyaları güvenli hale getirdik mi? Deprem anında ne yapacağımızı, toplanma alanlarını, iş makineleri ve sağlık birimlerinin nerelerde bulunacağını biliyor muyuz?"

Özkoç, görmezden gelmekle unutmakla unutmaya çalışmakla gerçeklerin değiştirilemediğine işaret ederek, şu ifadeleri kulandı:

"17 Ağustos’ta yaşadığımız, bir doğa olayı değil, tedbirsizliklerin, yanlışların, umarsızlıkların yol açtığı bir felaketti. Aynı trajediyi tekrar yaşamamak, evlatlarımıza yaşatmamak için önlem almak, iktidarı da önlem almaya zorlamak zorundayız. Bunun için üzerimize düşeni yapmazsak, ortaya çıkacak yıkımın sorumluluğu, iktidardakiler kadar biz yurttaşlarda da olacaktır."

Anahtar Kelimeler:
DepremMarmaraÖzkoç

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263