Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Marmara depreminin 19. yılı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 19'uncu yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Aksoy, mesajında, 17 Ağustos 1999'da meyana gelen ve binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine ve on binlerce vatandaşın da yaralanmasına yol açan Marmara Depremi'nin, Türk milletinin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini aldığını belirtti.

Geride yalnızca yıkım ve acı bırakan önemli olayların genellikle hatırlanmak istenmediğine dikkat çeken Aksoy, 17 Ağustos'un sönen umutları yeniden canlandırmak, vatandaşlara güven duygusunu yeniden kazandırmak ve depremle yaşamayı öğrenebilmek için sorumlulukları hatırlatan bir tarih olduğunu kaydetti.

Aksoy, yaşanan bu felaketin ardından Türk halkının elindeki tüm imkanları harekete geçirerek vatandaşlara yardım eli uzattığını anımsatarak, "Devletimiz de milletimiz ile el ele vererek, yaraların sarılması ve yeniden yapılanma çalışmaları için yoğun bir çaba göstermiştir. Sergilenen bu dayanışma ve fedakarlık bilinci, millet olarak acılı günlerimizdeki en büyük tesellimiz olmaktadır. Devletimiz, afetlerin yıkıcı zararlarını en aza indirebilmek, engellenemeyen zarar ve kayıpların oluşturacağı yaraları ise en kısa sürede sarabilmek amacıyla gerekli tüm önlemleri almış ve almaya devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en aktif deprem kuşaklarının birinin üzerinde bulunduğunu belirten Aksoy, mesajında şunlara yer verdi:

"Geçmişte yaşanan depremlerin günümüzde ve gelecekte de yaşanılması kaçınılmazdır. Burada en önemli husus, depremle yaşamasını öğrenmek, yaşadığımız alandaki binaları depreme dayanıklı hale getirmek ve yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojiyi kullanarak tedbirlerimizi almamız, kurumlarımızla ve vatandaşlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman depreme hazırlıklı olmalıyız ve yaşanan bu büyük acıdan ders çıkararak, hareket etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle böyle bir felaketin ve acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde kaybettiğimiz tüm deprem şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263