banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

Minik yazar ikinci kitabını çıkardı

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesindeki Hasan Yılmaz Kurt Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Siyami Mert Atak'ın, "Uzay Merakı" adlı ilk kitabının ardından, "Uzaylı Arkadaşlarımla Okulda Bir Gün" adlı ikinci kitabı da basıldı.

Ana kahraman olarak kendisi ile 3 uzaylı çocuğun yaşadığı maceraları kurgulayan ve kitabına "Uzaylı Arkadaşlarımla Okulda Bir Gün" adını veren 11 yaşındaki Atak, yeni kitabından bin adet bastırdı.

Atak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitap okumayı da yazmayı da çok sevdiğini söyledi.

İlkokul yıllarında okuduğu kitaplardan etkilenerek uzaya merak sardığını daha sonra bu konuda araştırmalar okuduğunu anlatan Atak, "Yeni kitabım 'Uzaylı Arkadaşlarımla Okulda Bir Gün' basıldı. Kitabın içeriğinde kahraman olarak ben ve üç uzaylı çocuk var. Benimle evime oynamaya geliyorlar ama okula gitmek zorunda kaldığım için onlarla oynayamıyorum. Daha sonra insan kılığına girip benimle okula geliyorlar. Okulu ve dersleri karıştırıyorlar. Okulda ve derslerde heyecanlı vakitler geçiyoruz. Hikaye kısaca böyle." dedi.

Ailesinin, öğretmenlerinin ve çevresinin kitap yazması konusunda kendisini teşvik ettiğini anlatan Atak, 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapsamında "imza günü" düzenleyeceğini kaydetti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263