Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özümüzden Günümüze çelenk Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

EDİRNE (AA) - Bulgaristan Trakya Derneği heyeti ve Bulgaristan'dan gelen 'Mübadil torunları' Keşan Belediyesi'ni ziyaret etti.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, mübadillerin Keşanlıların hemşehrileri olduğunu söyledi.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Helvacıoğlu, "1913’te mübadele döneminde hepimiz göç edenlerin torunlarıyız. Türkiye’den Bulgaristan'a, Bulgaristan'dan da Türkiye'ye göçler yaşandı. Aynı topraklarda yüzyıllarca beraberce yaşadık. Dilimiz, dinimiz ayrı da olsa kardeşiz, birbirimizden farkımız yok. Ben de Bulgaristan göçmeniyim. Sizleri Keşan'da ağırladığımız için çok mutluyuz. İki ülke arasındaki etkinlik ve işbirliklerini artırmalıyız. Bu beraberliği ilerleyen dönemlerde de sürdürmek istiyoruz. Kalbimiz ve gönlümüz sizinle bir. Burada evinizde gibi hissedin. Her birinize ziyaretiniz için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bulgaristan Trakya Derneği Başkan Yardımcısı Bojana Bogdanova da barış ve mutluluk içinde beraberce yaşamak adına ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bulgaristan'da oturduğum sokağın adı Keşan. Keşan’da olduğumuz için biz de çok mutluyuz. Sizin aracılığınızla Keşan'ı tanıdığımız için çok mutluyuz. Gelecekte büyük organizasyonlarda yine birlikte hareket etmek istiyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Bulgaristan'dan gelen öğrenciler folklor gösterisi sundu.



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263