banner281
Öne Çıkanlar eğitim desteği Yüksek Lisans Sakaryaspor Kulübü Başkanı Cevat Ekşi Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu Kasımpaşa

Okul önlerinde drone destekli asayiş uygulaması

SAKARYA (AA) - Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince öğrencilerin başta uyuşturucu, terör ve asayiş suçlarından korunması amacıyla okul önlerinde drone destekli gerçekleştirilen asayiş uygulamasında, çeşitli suçlardan aranan 13 şüpheli yakalandı.

Alınan bilgiye göre, polis ekipleri, ilk ve orta öğretim ile üniversite çağındaki gençlerin başta uyuşturucu madde olmak üzere, terör nitelikli oluşumlar ile asayiş suçlarından uzak tutulması amacıyla drone destekli asayiş uygulaması başlattı.

Kentteki 196 okul önü ve çevresi ile 42 park, bahçe, 47 internet salonu, 29 kahvehane, 16 bahis bayi ve 115 umuma açık yerde yapılan denetimlerde, 2 bin 107 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması gerçekleştirildi.

Okul önlerinde yapılan uygulamada drone da kullanıldı.

Ekipler, "hırsızlık" suçundan 4 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan O.O ile çeşitli suçlardan aranan 12 şüpheliyi yakaladı.

Üst aramasında, bir kişinin üzerinde 1,1 gram sentetik uyuşturucu madde ele geçirildi.

Denetimlerde kayıp olarak aranan bir kişi de bulundu.

Polis ekipleri, ayrıca öğrencilerin karşılaşabilecekleri her türlü olumsuzluğu önlemek, huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla 240 servis aracında yapılan denetlemelerde, evrak ve donanımları eksik olan 8 araca cezai işlem uyguladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263