banner281
Öne Çıkanlar eğitim desteği Yüksek Lisans Sakaryaspor Kulübü Başkanı Cevat Ekşi Kasımpaşa Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu

Ratip Kazancıgil anıldı

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesinin emekli öğretim üyelerinden Ratip Kazancıgil ölümünün 1. yıl dönümünde törenle anıldı.

Edirne Belediye Başkanlığı ve Sağlık Müdürlüğü görevlerinde de bulunan Ratip Kazancıgil'in ölümünün 1. yıl dönümü dolayısıyla Edirne Belediyesi Toplantı Salonunda tören düzenlendi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, burada yaptığı konuşmada, Kazancıgil'in çok uzun ve dolu bir ömür geçirdiğini söyledi.

Üretken bir ömür sürmenin ve iz bırakmanın önemine işaret eden Gürkan, şunları kaydetti:

"Üretebiliyor musunuz, bu dünyadan göçtükten sonra sizi ürettiklerinizle bıraktıklarınızla ananlar oluyor mu, Önemli olan budur. Sevgili Ratip Hoca üretken ve bıraktıklarıyla dolu doluydu. Ratip Hoca'nın beni en çok etkileyen yönlerinden biri bitmeyen, tükenmeyen heyecanıydı."

Gürkan, Edirne Belediye Meclis Salonu'nda eski belediye başkanlarının çerçeveli fotoğraflarının yer aldığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Ratip Hoca'nın da fotoğrafı vardır orada. Aslında Ratip Hoca bildiğiniz anlamda belediye başkanlığı yapmamıştır. O dönemde belediye başkanının bir soruşturma nedeniyle açığa alınmasından dolayı vekaleten iki kez görev yapmıştır. Onun Edirne için yaptıkları, Edirne için mücadelesi ve sevgisi nedeniyle bugüne kadar bende dahil hiçbir belediye başkanı, 1955'ten beri o fotoğrafı orada durur ve kimse dokunmaz. İki yıl önce biz, askeri dönemde, askeri vesayet döneminde, darbe dönemlerinde atamayla görev yapmış belediye başkanlarının fotoğraflarını bir meclis kararıyla kaldırdık ama Ratip Hoca'nın fotoğrafı orada duruyor ve durmaya da devam edecek. Bir kez daha değerli hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun."

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir de Kazancıgil'in eserlerinin gelecek nesillere miras kaldığını ifade etti.

İnsanoğlunun her zaman kalıcı olmayı istediğini anlatan Demir, Kazancıgil'in kalıcı olabilenler arasında yer aldığını kaydetti.

Törende, eski Edirne Belediye Başkanı İbrahim Ay ve Kazancıgil'in yakını Ender Bilar, onun hayatını anlattı.

Tören sonunda Kazancıgil'in Yıldırım Mezarlığı'ndaki kabri ziyaret edilerek dua edildi.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263