Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Zahit Tiryaki tutuklama Novartis Onkoloji Türkiye tarihi çarşılar

“Sakarya Havzası“ ortak akıl çalışmasıyla ele alındı

BİLECİK (AA) - Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile Dokuz Eylül Üniversitesi iş birliğinde ''Sakarya Havzası Sürdürülebilir Kalkınma Stratejileri Ortak Akıl Çalışması" düzenlendi.

Bozüyük ilçesinde, Bilecik Valisi ve BEBKA Yönetim Kurulu üyesi Tahir Büyükakın başkanlığında yapılan toplantıda, Bilecik'in kent hafızasının oluşturulması, sanayi, turizm, tarım ve diğer alanlarda gelişim takviminin belirlenmesi konuları ele alındı.

Büyükakın, toplantıda yaptığı konuşmada, Bilecik'in gelişime açık ve gelecek vadeden bir şehir olduğunu her platformda dile getirdiğini belirterek, planların birer yol haritası olduğunu söyledi.

Toplantıdan çıkacak kararları birleştirip kentin hafızasını oluşturmak istediklerini ifade eden Büyükakın, şöyle konuştu:

''Şehrin en büyük eksiği stratejik plan eksikliği ve bir kent hafızasının olmayışıydı. Burada yapmış olduğumuz çalışmaları, 'Ortak akıl' toplantısı çalışmalarına entegre edeceğiz. Kısa, orta ve uzun vadede Bilecik için stratejik bir gelişim planı hazırlayacağız. Ben gerçekten Bilecik'in bu planlama ve uygulama aşaması sonrası çok iyi bir yere geleceğine inanıyorum.''

Dokuz Eylül Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mercan Efe Güney de öğrencilerin Bilecik'te iki hafta geçirdiğini, bu süre zarfında analiz çalışmaları için veri topladıklarını anlattı.

Bilecik'in konumu, büyük şehirlerin çevresinde doğal eksikleri nedeniyle gelişmekte zorlanan bir kent olduğuna dikkat çeken Doç Dr. Güney, ''Bu anlamda yerel dinamiklerin güçlendirilmesi ve geliştirilmesi aktarılacak. Bilecik'i öne çıkaran bir dizi çalışma yapıldı. Hiçbir çalışma alanı çevresinden bağımsız, çevresiyle kurduğu ilişkilerden bağımsız düşünülemez.'' ifadelerini kullandı.

Toplantıda, Dokuz Eylül Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlaması bölümü öğrencileri beşerli gruplar halinde sunum gerçekleştirdi.

Programa, ilçe kaymakamları, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, kamu kurum ve kuruşlarından temsilciler ve Dokuz Eylül Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mercan Efe Güney ile stratejilerin belirlenmesinde görev alan öğrenciler katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263