Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi çelenk Özümüzden Günümüze Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

Sakarya'da 50 milyon metreküp atık su arıtıldı

SAKARYA (AA) Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, şehir genelinde inşa edilen 6 atık su arıtma tesisi sayesinde toplamda 50 milyon metreküp atık suyu arıttıklarını bildirdi.

Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, yatırımlarla çevreye önemli bir koruma sağladıklarını, atık su arıtma oranını yüzde 78 seviyesine taşıyarak, dünya standartlarını yakaladıklarını belirtti.

Çevreyi korumanın en önemli öncelikleri olduğunu aktaran Keleş, "Atık su alt yapısına yönelik olarak yaptığımız yatırımların sonuçlarını alıyoruz. Kanalizasyon ağımız en iyi şekilde çalışıyor ve su kaynaklarımıza atık su karışmıyor. Sakarya Nehri'ne atık su karışmadığı için şu anda kuzey sahil şeridimiz tertemiz durumda. Kısa süre içerisinde 2 plajımızda uluslararası temizliğin sembolü olan mavi bayrak dalgalanmaya başladı." ifadelerini kullandı.

Adapazarı'nın Süleymanbey, Bağlar ve Köprübaşı mahalleleri ile Ferizli ve Söğütlü'de kanalizasyon alt yapısı çalışmalarının sürdüğünü belirten Keleş, Taraklı Atık Su Tesisinin inşasının devam ettiğini, Kaynarca Atık Su Artıma Tesisinin de projesinin hazır olduğunu kaydetti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263