banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Büyükdede:

SAKARYA (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, "Türkiye 1.7 milyon adedin üzerinde otomobil üreten ve aynı zamanda otobüste, kamyonda, metro araçlarında ve şimdiden hızlı trende yol almaya gayret eden, ulaşım sektöründe çok devrede olmak isteyen bir ülke." dedi.

Sakarya Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 50 milyon liralık yatırımla faaliyete geçen Ecoplas Fabrikası'nın açılışında konuşan Büyükdede, 100 yıl önce milli mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükranlarını sunduğunu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlu olması dilediğini söyledi.

Büyükdede, otomotiv endüstrisinin Türkiye'nin en önemli endüstrilerinden bir tanesi olduğunu belirterek, "Türkiye 1.7 milyon adedin üzerinde otomobil üreten ve aynı zamanda otobüste, kamyonda, metro araçlarında ve şimdiden hızlı trende yol almaya gayret eden, ulaşım sektöründe çok devrede olmak isteyen bir ülke. Gittikçe elektrikli otomobillere, hibrit otomobillere doğru hızlı bir dönüşüm var, Toyota burada önemli ölçüde başı çekti ve bu yeni jenerasyondaki gelişim aynı zamanda oraya hizmet verecek olan firmaları, yeni sektörleri ortaya çıkarmaya başladı." diye konuştu.

Ecoplas'ı bu anlamda Türkiye'nin nadide firmalarından biri olarak gördüklerini dile getiren Büyükdede, "Burada 1 yıl içerisinde böyle bir tesisin kurulmuş olması çok önemli bir faktör. 1 yılın daha altında bir zamanda devreye alınmış ve işletmeye girmiş olması ve Kojima ailesinin buraya yapmış olduğu desteğe de burada bir kere daha teşekkür etmem gerekiyor. Tabii ki bir teşekkürü de burada çalışan arkadaşlarımıza yapmamız gerekiyor. Burada hem binaların yapılış sürecinde olsun hem de makine parçalarının ve donanımlarının bir an önce devreye alınması döneminde olsun çok hızlı ve başarılı bir süreç yaşanmış olması çalışan arkadaşlarımızın emeğidir." şeklinde konuştu.

Büyükdede, Türkiye'nin dış kaynaklı teknolojilerin ülkeye gelmesine şiddetle ihtiyacının bulunduğunu vurgulayarak, "Türkiye'nin geleceğine güvenilmesi bizi gerçekten iftihar ettirmektedir. Bu yatırımın bu hale gelmesinde emeği geçen bütün arkadaşlara, çalışanlara, hepsine teşekkür ediyorum. Bu yatırımın hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

Ecoplas Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yazıcı da üzerlerine düşeni yapmayı bir görev bildiklerini ve bu zor dönemde böyle bir ekonomik yatırımı Sakarya'da hayata geçirmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Ecoplas Genel Müdürü Bülent Yazıcı da otomotiv üreticilerine yönelik iç ve dış giydirme parçaları, hava üfleçleri, orta konsol ve boyalı parçalar üreten firmalarının, Kocaeli'nden sonra ikinci fabrikasını Sakarya'da açmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Türkiye'nin ihracatına katkıda bulunmayı sürdürmeyi amaç edindiklerini belirten Bülent Yazıcı, yaklaşık 50 milyon liralık yatırımla 16 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan üretim tesisinde ilk etapta 300 kişiye istihdam sağlayacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından horon gösterisinin sunulduğu programda, fabrikanın açılış kurdelesi kesildi. Katılımcılar, daha sonra fabrikanın üretim tesislerini gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, programı kapsamında Sakarya Valiliğini de ziyaret ederek Valilik şeref defterini imzaladı, Vali Ahmet Hamdi Nayir'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263