banner280
Öne Çıkanlar CHP Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası polis

SAÜ'de

SAKARYA (AA) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) "2019 Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Günleri" başladı.

SAÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca 24-26 Nisan'da Helikopter Pist Alanı'nda yapılacak etkinlik öncesi üniversitenin mehter takımı gösteri düzenledi.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, açılışta yaptığı konuşmada, etkinlikler kapsamında üç gün boyunca spordan sanata ve bilime kadar birçok etkinlik düzenleneceğini söyledi.

Savaşan, "Biz bu etkinlikleri düzenlerken, öğrencilerden gelen baharın ilk günlerindeki yoğun etkinlik talebinin karşılanması ve düzenlenecek etkinliklerin üniversiteye yakışır şekilde yönlendirilmesi konularını dikkate aldık. Çünkü üniversite olarak uluslararası öğrenciler de dahil olmak üzere tüm öğrencilerimizin kültürlerini tanıttığı, üniversitemizdeki sanat ve spor faaliyetlerinin bir şekilde sergilenmesi gerekiyordu. Öğrencilerimizin bir taraftan hoşça vakit geçirmesini, diğer taraftan da üniversiteye yaraşır bir program ortaya çıkmasını sağlamaya çalıştık. Umarız ki öğrencilerimiz memnun kalacaktır." diye konuştu.

Etkinliklerin düzenleneceği Helikopter Pist Alanı'nda öğrenci topluluklarına ait birçok stant kurulurken, konser, dans ve diğer etkinlikler için ise sahne hazırlandı.

Etkinlik, açılış konuşmalarının ardından SAÜ Devlet Konservatuvarınca düzenlenen "Konser ve Dans Gösterisi" ile devam etti.

Etkinlikler kapsamında ilk gün Çeçenistan ve Kafkas düğün gösterisi, Filistin halayı, Somali ve Sudan gösterileri, atlı spor gösterisi, voleybol, sokak basketbolu, basket atışları gibi birçok gösteri düzenlendi.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263