Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özümüzden Günümüze çelenk Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

Tahir Büyükakın Bilecik valisi oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin üçüncü genel sekreteri Tahir Büyükakın Bilecik ilimize vali olarak tayin edildi.

Münir Karaloğlu’nun Van, Ersin Yazıcı’nın Rize Valiliğine atanmasından sonra, bu koltuğa oturan üçüncü isim olan Tahir Büyükakın da Bilecik Valiliğine atandı.
Büyükakın’ın atama kararnamesi bu akşam resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

BİRLİKTE ÇALIŞTI
Ersin Yazıcı’nın Rize Valisi olarak atanmasının ardından, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği’ne vekâlet eden Doç.Dr. Tahir Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi’nin Kurucu Genel Sekreteri ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile 2005 – 2009, Rize Valisi Ersin Yazıcı ile 2009 -2014 yılları arasında birlikte çalıştı.
Tahir Büyükakın’ın akademik kariyeri boyunca yayınlanan çok sayıda eseri bulunuyor. İl Sınırında Büyükşehir Belediye Modeli, Nobel’in İzinde İktisat Kuramının Gelişimi, “Phillips Eğrisi: Yarım Yüzyıldır Bitmeyen Tartışma” gibi basılı kitaplarının yanı sıra basılmış halde toplam 19 adet kitap, dergi ve akademik makaleleri bulunmaktadır.

TAHİR BÜYÜKKAKIN KİMDİR?
1969 yılında Kocaeli’nin Derince ilçesinde dünyaya gelen Tahir Büyükakın, Derince Turgut Reis İlkokulu, İzmit İmam Hatip Lisesi ve İzmit Endüstri Meslek Lisesi’ndeki eğitiminin ardından, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1992 yılında mezun oldu. 1993 yılında Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü´nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlayan Tahir Büyükakın, Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını sırasıyla 1995 ve 2001 yıllarında İstanbul Üniversitesi´nde tamamladı. 2002 yılında Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü İktisat Politikası Anabilim Dalı Yrd. Doçent kadrosuna atandı. 2007 yılında bölüm başkan yardımcılığı görevine getirildi. ‘Makro iktisat’ bilim alanındaki çalışmaları ile doçent unvanını alan Büyükakın’ın ekonomik krizler ve istikrar politikaları alanında da çalışmaları bulunuyor. İyi derece de İngilizce bilen, Büyükakın evli ve 3 çocuk babasıdır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263