Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık Ergene Nehri ayvalık 29 göçmen yutma bozuklukları engeliler

Tarihi çarşı esnafı Kadir Gecesi ve bayramı bekliyor

EDİRNE (AA) - Edirne'de tarihi çarşı esnafları, ziyaretçi sayısının artmasını bekledikleri Kadir Gecesi ve bayrama hazırlanıyor.

Edirne'de, Kadir Gecesi ve bayrama doğru yoğunluk yaşanması bekleniyor.

Edirne Tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, beklenen yoğunluğun esnafa ekonomik katkı yapacağını söyledi.

Edirne'nin kültür ve inanç turizmi açısından çekim merkezi olduğunu belirten Sanış, başta Selimiye Camisi olmak üzere kentteki diğer eserlerin ilgi gördüğünü ifade etti.

Ramazan ayının 15'inci gününden sonra kentte ziyaretçi hareketliliği beklediklerini belirten Sanış, "11 ayın sultanı ramazan ayının mutluluğu ve huzurunu yaşıyoruz. Kentimizde ramazan ayının 15'inden sonra Kadir Gecesi ve bayrama doğru kente gelen ziyaretçi sayısında büyük artış bekliyoruz. Bu durum esnafın iş potansiyelinin yükselmesine neden olacak. Hemen ardından bir 9 günlük bir tatil var. Bu tatil daha çok deniz turizmi yapan yerlere yarıyor. Ancak Edirne'ye de kültür, inanç ve gastronomi turizmi anlamında gelen ziyaretçiler katkı veriyor." ifadelerini kullandı.

Kente, Bulgar ve Yunan turistlerin ilgisinin devam ettiğini de vurgulayan Sanış, "Hafta sonları hem yerli hem yabancı turistlerin ilgisi çok güzel. Bu anlamda Edirne yükselen bir yıldız. Ekonomik anlamda turizm, olumlu bir katkı yapıyor." diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263