Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık ayvalık 29 göçmen Ergene Nehri yutma bozuklukları engeliler

Tarımda

BİLECİK (AA) -Sakarya Vadisi'ndeki Bilecik'in Osmaneli ilçesine bağlı Ciciler köyünde, yaklaşık 10 bin dönümlük arazide ürün elde eden üreticiler, yüzlerce tarım işçisini istihdam ediyor.

Yaz ve kış sezonunda karpuz, kavun, şeftali, domates, elma, armut, salçalık biber, ayva, ıspanak, pırasa, karnabahar, lahana, brokoli ve soğan gibi çok sayıda ürünün elde edildiği köyde, günlük ortalama 200 tarım işçisi evinin geçimini sağlıyor.

Osmaneli Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Kurucular Kurulu Başkanı Ertuğrul Ünver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmaneli ilçesinde yaz ve kış sezonunda tarımın aralıksız devam ettiğini anlatarak, farklı kentlerden tarım işçilerinin bölgeye geldiğini söyledi.

Üreticilerin hem kazandığını hem de tarım işçilerine istihdam sağladığını belirten Ünver, şöyle konuştu:

''Köylerimizde hem kışlık hem yazlık sebze ve meyveler ekiliyor. Çok sayıda işçiye de iş imkanı sağlanıyor. Elma bahçesinde Mardin'den ekmek davasına çalışmaya gelmişler. Tabii ki bize de tarlada, arazide çalışacak insan lazım. Sadece Ciciler köyünde günde en az 200 kişi çalışıyor. Mardin'den, Diyarbakır'dan, Şanlıurfa'dan ve çevre illerden tarım işçileri geliyor. Her gün yatılı işçiler de var. Çiftçi para kazanırsa, bir sürü insan da çalışmış oluyor."

Elma üreticisi Aysun Öztürk de yaz kış devamlı çalıştıklarını belirterek, "Emeğimizin karşılığını alacağımıza inanıyoruz. Hepimizin buna ihtiyacı var. Biz ne kadar çok kazanırsak bizimle çalışan işçilerimiz de kazanmış olacak. Sıcak, soğuk demeden çalışmaya devam ediyoruz.'' dedi.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263