Öne Çıkanlar Eren Bülbül Zülhan Eralp Sanayi Doktora Programı Hacivat irfaniye

Tekirdağ'dan kısa kısa

TEKİRDAĞ (AA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştayı ve 2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödül Töreni’nde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) çalışma ve düzenlemeleri ile ödüle layık görüldü.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, engelli öğrencilerin eğitim öğretim faaliyetlerine, ayrıca sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımına destek olmak, gerekli uyarlamaların, alt yapının ve donanımların sağlanması ve üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek üzere her yıl YÖK tarafından Engelsiz Üniversite Ödülleri veriliyor.

YÖK Başkanlığı'nda düzenlenen törende 28 farklı üniversiteye toplamda 126 bayrak ödülü verildi. Bu çerçevede 26 üniversite 92 turuncu bayrak alırken, altı üniversite 14 yeşil bayrak, yedi üniversite ise 20 mavi bayrak ödülü kazandı.

NKÜ Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu da engellilerle ilgili mekanda erişim konusunda yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı turuncu bayrak almaya hak kazandı.

Ayrıca, üniversite rektörlük binası, tıp fakültesi dekanlığı morfoloji binası, Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Fen Edebiyat Fakültesi ile merkezi derslikler de "mekanda erişim" alanında ödüle aday olmaya hak kazandı.

Üniversite adına ödülü alan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Eker, üniversitenin başarısının kendilerini sevindirdiğini, engelsiz üniversitelerin kimseyi ötekileştirmeden kolaylık ve ferahlık sunan bir ortamda öğrencilere eğitim hakkı sunulduğunu belirtti.


-Gönül Sofraları

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen "Gönül Sofraları" Bıyıkali Mahallesi'nde kuruldu.

Bıyıkali Mahallesi'nde çok sayıda vatandaş orucunu birlikte açmanın mutluluğunu yaşadı.

Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar, Gönül Sofraları'na konuk olan vatandaşları masalarında ziyaret ederek ramazan-ı şeriflerini tebrik etti.

İftar sonrası vatandaşlara ramazan şerbeti, Osmanlı macunu ve pamuk helva ikramı yapıldı.


-Malkara'da ödül töreni

Malkara’da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan spor müsabakalarının ve Dil Eğitim Sisteminde başarı gösteren öğrencilere ödülleri verildi.

14 Kasım Kapalı Spor Salonunda düzenlenen ödül törenin de konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "2018-2019 eğitim öğretim yılında ilçemiz okulları arasında okul sporları kapsamında yapılan sportif etkinliklerde derece yapan okullarımızın ödüllerini vermek, ayrıca Dyned dil eğitim sisteminde üstün başarı seviyesine ulaşmış öğrencilerimizi ödüllendirmek üzere bir araya geldik. Tüm spor branşlarında derece alan öğrencilerimizi ve onları çalıştıran öğretmenlerimizi kutluyor başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından, dereceye giren okul, öğrenci ve sporculara kupa, madalya ve plaketleri İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Murat Kızıltan, İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Gülhan, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Remzi Barış tarafından verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263