Öne Çıkanlar Bursa Kocaeli düzensiz göçmen Yalova Tekirdağ

Tekirdağ'dan kısa kısa

TEKİRDAĞ (AA) - Ergene Belediyesi park yapım çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada ilçenin yeni kurulduğunu ve her türlü ihtiyaca sahip olduğunu söyledi.

Kendilerinin Ergene ilçesinde kurucu belediye başkanı sıfatını taşıdıklarını hatırlatan Başkan Yüksel, ilk dönem acil ihtiyaçlara eğilerek yerine getirdiklerini, ikinci dönem de daha çok halktan gelen taleplerin üzerine gidileceğini belirtti.

İlçenin geneline bakıldığında çalışan ve işçi kesimi bünyesinde barındırdığını, bu nedenle de sosyal alanların inşa edilmesine özen gösterdiklerini dile getiren Yülsel, ''İlçemizde göreve geldiğimizden bu yana en acil olandan başlayarak çalışmalarımıza ivme kazandırdık. Bu çalışmalarımız kapsamında yol, alt yapı, yeşil alan ve park yapımı işleri yer alıyor. İlçemizin en acil ihtiyaçları arasında halkın boş zamanlarını ailece çocuklarıyla birlikte geçireceği sosyal alanlar da var. Bu nedenle geçen dönem yaptığımız parklara bu dönem yenilerini eklemeye devam edeceğiz'' dedi.

İlçenin hemen hemen her mahallesinde park yaptıklarını kaydeden Yüksel, yeni projelerin hayata geçirilmesi için ekiplerinin çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Yüksel, özellikle Sağlık Mahallesi ve Yeşiltepe Mahallelerinde çok güzel parklar yaptıklarını belirterek, ''Geçen dönem görev süremizde halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda bütün mahallelere parklar yapmaya gayret gösterdik. Bunlar arasında bölgemizde örneği bulunmayan Yeşiltepe Mahallemize yaptığımız ''Masal Parkı'' ve ''Sevgi Parkı'' yer alıyor. Burada aileler çocuklarıyla birlikte boş vakitlerini güzelce geçirebiliyor'' şeklinde konuştu.

Yüksel, ilçede yeni parkların inşasına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

- Çorlu'da yol yapım çalışmaları

Çorlu'da yol yapım çalışmaları başladı.

Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada ilçe genelinde ihtiyaç duyulan bölgelerde yol yapım çalışmalarına start verdiklerini söyledi.

Sert geçen kış aylarında bozulan yolların bir çoğuna aynı anda müdahale edildiğini belirten Başkan Sarıkurt, yaptıkları çalışmaları ekipleriyle birlikte hazırladıkları plan doğrultusunda yürüttüklerini ifade etti.

Sarıkurt, çalışmalar sırasında halkın istek ve taleplerinin de dikkate alındığını kaydederek, ''İlçemizde zor ve çetin geçen kış aylarının ardından birçok yolumuzun bozularak deforme olduğunu gördük. Bunun için, ilgili ekiplerimiz ile birlikte bir plan hazırladık. Bu plan çerçevesinde, aciliyet sıralamasına göre ihtiyaç duyulan bütün bölgelere müdahale ediyor ve yol yapım çalışmalarımızı yürütüyoruz'' dedi.

Sarıkurt ayrıca, yapılan çalışmaların hava şartlarının elverdiği sürece devam edeceğini de dile getirdi.


Anahtar Kelimeler:
çorluYolErgene Park

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263