Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Novartis Onkoloji Türkiye Zahit Tiryaki tutuklama tarihi çarşılar

Turizm Haftası

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'de 43. Turizm Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale'nin, taşıdığı turizm çeşitliliği ile marka olabilmenin tüm potansiyeline sahip olduğu tarihsel geçmiş ve birikimle kimlikli kent sıfatını hak eden bir coğrafyada olduklarını belirtti.

Dokuz, "Eşsiz güzellikteki boğaza sahip, üzerinde dünyanın bildiği iki önemli savaşın geçtiği, bozulmamış doğası, kirlenmemiş denizi, saklı cennet adaları, mitolojik kaz dağları, dünya kültür mirası Troya'sı, ekolojik ürünleri, endemir florası, termal kaynakları, Gökçeada'sı, Bozcaada'sı, Assos'u, Ayvacık'ı Küçükkuyu'su, İda'sı, Kahraman Gelibolu'su, Eceabat'ı Biga'sı, Lapseki'si, Bayramiç'i, Yenice'si, Çan'ı ile Mevlevihane'si, Halimbey Köşkü, Hadımoğlu Konağı, Kilitbahir Kalesi, Kabataepe Simülasyon Merkezi ile en zenginlikleri dünyaya nasıl aktarabiliriz, derdimiz budur." dedi.

2018 Troya Yılı'nın kente bereketliyle geldiğine işaret eden Kemal Dokuz, şöyle devam etti:

"İstatistiki değerler anlamında 2017 yılının 01 Ocak-31 Mart arasını kapsayan ilk 3 ayında, 46 bin 248 kişinin geldiği Troya Ören Yerini, 2018 yılında ise aynı tarihlerde 90 bin 208 kişi ziyaret etti. 2018 yılının Troya Yılı ilan edilmesi ve Anadolu'nun kadim değeri Troya'yı dünya ile buluşturacak olan Troya Müzesinin açılması ile birlikte ziyaretçi rakamlarında daha da artış bekleniyor. Yerli ve yabancı ziyaretçileri bu kente ve tabi ki turizme bağımlı hale getirebilecek potansiyele sahibiz. Kentleri birbirinden ayıran, benzerlerinden farklı kılan kimlik özelliği barındırmaktayız."

Törene, Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği Başkanı İsmet Balkan, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer, Çanakkale Bölgesel Rehberler Odası Başkanı Cihan Müşteroğlu, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Çanakkale-Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, turizm sektörü temsilcileri rehberler ve öğrenciler katıldı.


Anahtar Kelimeler:
Çanakkale

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263