banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

Turizmciler, Edirne turizminin

EDİRNE (AA) - Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, 1962 yılında kurulan derneğin kurucu üyelerinden 95 yaşındaki doktor Saadet Yardım ile bir araya geldi.

Kentin önemli sivil mimarlık örneklerinden biri olan ve aynı zamanda Yardım'ın çocukluğunun geçtiği Dr. Bahattin Öğütmen Konağı'nda gerçekleşen buluşmada doktor Yardım, derneğin kuruluş süreci ve dönemin Edirne'si hakkında bilgiler verdi.

Derneğin merhum Dr. Ratıp Kazancıgil öncülüğünde kurulduğunu anlatan Yardım, Edirne'nin turizm anlamında gelişmesi için o dönemde birçok çalışma yaptıklarını ifade etti.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Sarayiçi'nde dernek olarak stant açtıklarını aktaran Yardım, Edirne'yi tanıtan broşürler dağıtıp kente özgü el işi malzemeleri sattıklarını dile getirdi.

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Emel Gönenç Güler ise Yardım'ın Edirne turizmine önemli katkılar yaptığını söyledi.

Turizm Haftası dolayısıyla derneğin kurucu üyelerinden Yardım ile bir araya geldiklerini belirten Güler, "1962 yılında kurulan derneğimiz Turizm Bakanlığından on yıl önce kurulmuş. Bu öngörüye sahip insanlar, kentin bugün ki turizmde geldiği noktanın mimarları. Çok önemli bir vizyon. Bugünde Saadet Yardım ile birlikteyiz. O yıllarda Edirne'nin iyi bir konuma gelmesi için çalışmış, hayalini kurmuş ve yaptıkları çalışmalarla önemli işleri başarmışlar. O dönemlerde Edirne'nin ilk turizm ögeleri ortaya konulmuş. Kırkpınar'da stant açıp hediyelik eşya satmışlar ve derneğin gelişmesine katkı sağlamışlar." ifadelerini kullandı.

Buluşmaya Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan Çakır da katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263