Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık Ergene Nehri yutma bozuklukları engeliler ayvalık 29 göçmen

BİLECİK (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Hakkı Akın, 15 Temmuz'da yaşanan mücadelenin, daha önceki zamanlarla kıyaslandığında Türkiye'de darbe gibi bir tehdidin çok da geçerli olmayacağını, böyle bir işe kalkışanların nasıl bir mukavemetle karşılaşacağını gösterdiğini söyledi.

Akın, Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Türkiye'de Darbe Geleneği ve 15 Temmuz" konulu konferansta,15 Temmuz'un Türkiye siyasi tarihi, hatta ülkenin genel tarihi açısından çok önemli olduğunu belirtti.

15 Temmuz'un milat kabul edilmesi gerektiğini ifade eden Akın, "15 Temmuz gerçekten milletin onurunu ayakta tutmak için mücadele ettiği, siyasetin çok daha ötesinde tarihe mal olmuş bir olay. Her ne kadar yıpratılmaya çalışılsa da değeri düşürülmeye çalışılsa da bunca siyasi tartışmanın içinde 15 Temmuz'un milletin sağduyusunda halen yeri olduğunu, bir daha 15 Temmuz yaşatmama konusunda da bir dirayetin var olduğunu düşünüyorum." dedi.

Akın, şunları kaydetti:

"Darbe geleneğimizin olduğu ve darbenin halen olabileceği aklımızın bir kenarında duruyor olabilir ama 15 Temmuz'da yaşanan mücadele ve ruh, Türkiye'de daha önceki zamanlarla kıyasladığımız zaman darbe gibi bir tehdidin çok da geçerli olmayacağını, böyle bir işe kalkışanların nasıl bir mukavemetle karşılaşacağını göstermiş oldu. Asla kolay düşünemeyecekleri bir şey artık."

Konferansa Vali Tahir Büyükakın, Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, kurum yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Bilecik15 Temmuz

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263