Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özümüzden Günümüze çelenk Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

Tuttukları takım ile geri dönüşüme katkı sağlıyorlar

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde ilkokul öğrencileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında hazırladıkları tuttukları takımın renk ve ambleminden oluşan çöp kutularına atarak kağıt atığı geri dönüşüme kazandırmak için birbirleriyle yarışıyor.

Cumhuriyet İlkokulu 2'inci sınıf öğrencileri "Geri Dönüşüm Çöp Değildir" konsepti ile hem eğleniyorlar hem de geri dönüşüme destek oluyor.

Cumhuriyet İlkokulu sınıfı öğretmeni Esmeray Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilere kağıt atıkları geri dönüşüme kazandırma bilincini yerleştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Geri dönüşüm kutularının Kapaklı Belediyesi tarafından temin edildiğini aktaran Çalışkan, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında sınıf içerisinde en fazla taraftara sahip 3 futbol takımı belirlendi. Çekilen kura ile her üç takımı destekleyen birer öğrenci aileleriyle birlikte Kapaklı Belediyesine giderek, belediye tarafından temin edilen geri dönüşüm kutularını aldı ve okula getirdi.

Sınıfa getirilen geri dönüşüm kutuları 3 takımın renkleri ve sembol isimleriyle süslendi. Öğrenciler, okul içerisinde ve okul bahçesindeki kağıt atıkları toplayarak tuttukları takımın geri dönüşüm kutusuna atmaya başladı. Ramazan bayramına kadar devam edecek proje sonrasında yapılacak tartı işlemi ile en fazla atık toplayan takımın marşları teneffüslerde sınıf içerisinde çalınacak."



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263