Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Zahit Tiryaki tutuklama tarihi çarşılar Novartis Onkoloji Türkiye

UCLG-MEWA'dan Karaosmanoğlu'na teşekkür

Başkan Karaosmanoğlu, UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman’ı makamında ağırladı.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Genel Sekreteri Mehmet Duman’ı makamında ağırladı. Görüşmede amaçlarının bölgelerindeki yerel yönetimler arasında işbirliği oluşturmak, yerel yönetimin değerlerini, amaçlarını ve çıkarlarını koruyarak, demokratik yerel yönetim anlayışının dünyadaki birleşik sesi olmak için çalıştıklarını ifade eden Duman, kendileri ile görüşen ve projelerine destek veren Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.

 

“BİZLERİN GAYRETİ İLE OLACAKTIR”

UCLG-MEWA’nın, Orta Doğu ve Batı Asya Bölgesi’nde üstlenmiş olduğu görevlerini en iyi şekilde yerine getirerek, bölgesinde bir güç olma yolunda oluşturduğu bu sinerjiyi takdir eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kendilerinin de Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) olarak kendi üyelerinin gerek eğitim gerekse proje destekleriyle yüceltme hedefinde olduklarını söyledi. Karaosmanoğlu ayrıca, hep birlikte dünyanın farklı noktalarındaki yerel yönetimlere katkı sunmak, insanlarına dolu dolu hizmet verebilmesi bizlerin gayretiyle olacağını belirtti.

 

“HEDEFLERİMİZE UYGUN BİR YAKLAŞIM OLACAKTIR”

İklim Değişikliği, Kalkınma Hedefleri, Yoksullukla Mücadele, Yerel Finans, Desantralizasyon, Kent Diplomasisi, Toplumsal Kapsama ve Katılımcı Demokrasi ile Cinsiyet Eşitliği, Kültür, Kentsel Mobilite, Kentsel Stratejik Planlama, Sürdürülebilir Kalkınma, Göç, Su ve benzeri alanda uluslararası alanlarda çalışan UCLG-MEWA ve TDBB gibi organizasyonların çok önemli misyonlarının olduğunu söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Sorumluluklarımızı başarılı şekilde yerine getirmek bizler için çok önemlidir. Kurumlarımız gerek işbirliği gerekse UCLG-MEWA’ya Büyükşehir olarak vereceğimiz bilgi ve tecrübe paylaşımının yanı sıra proje desteği hedeflerimize uygun bir yaklaşım olacaktır” dedi.

 

“HER PROJENİN VERİMLİ GEÇMESİNİ DİLİYORUM”

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın (UCLG-MEWA) Kocaeli’de yapacakları her proje için gerekli destekleri de vereceğini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Dünyadaki geri kalmış ve ilerleme arzusundaki yerel yönetimlere dönük çalışmaların her daim destekçisiyiz. İnanıyorum ki, kentimizde yapacağınız ve yurt dışından gelecek konuklarımızın da katılacağı her projenin verimli geçecektir” diyerek sözlerini tamamladı. Görüşme sonunda UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman önümüzdeki günlerde İZAYDAŞ ile Katı Atık Eğitimi Toplantısı yapacaklarının altını ifade etti.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263