Öne Çıkanlar düzensiz göçmen Kocaeli Bursa Yalova Tekirdağ

Uyuşturucu tacirleri ıslıkla haberleşmiş

KIRKLARELİ (AA) - UFUK ERTOP - Bulgaristan sınır hattında uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan şüphelilerin ıslıkla haberleştikleri belirlendi.

Kırklareli merkezli 4 ilde "çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında, Bulgaristan'dan Türkiye'ye uyuşturucu sevkiyatı yaptıkları iddiasıyla 7'si tutuklu 9 sanık hakkında, Kırklareli Cumhuriyet Savcısı Halis İpek tarafından iddianame hazırlandı.

Şüpheli savunmaları, iletişimin tespitine yönelik tape kayıtları, ele geçirilen uyuşturucu maddelere ilişkin bilgiyle tanık ifadelerinin yer aldığı iddianamede, tutuklu sanık Atilla Y. hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçundan 2 yıldan 6 yıla, "uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan 20 yıldan 30 yıla, tutuklu sanıklar Nazif D, İsmail İ, Zafer S, Emrah E, Mesut C, Serkan C. ile tutuksuz sanıklar Y.T. ve E.E hakkında "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçundan 1 yıldan 3 yıla, "uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan ise 20 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Türkiye ile Bulgaristan'ın sınır hattı bölgesinde her iki ülkeden organizatörler vasıtasıyla uyuşturucu ticaretinin yapıldığı aktarılan iddianamede, örgütün Türkiye bölgesindeki faaliyetlerini Atilla Y. koordinesinde gerçekleştirdiği bilgisi yer aldı.

İddianamede, sınır hattından belli aralıklarla vakumlu poşetlere konulmuş şekilde uyuşturucu maddeleri Bulgaristan'dan Türkiye'ye sokup piyasaya sürülmesini sağladıkları ileri sürülen şüphelilerin, telefon görüşmelerinde sınır hattından uyuşturucuyu teslim alma işlemine "ava gitmek", Bulgaristan hattındaki uyuşturucu tedarikçilerine "köpek" kod isimlerini verdikleri, tedarikçi ile örgüt üyelerinin ıslık çalarak bölgeye geldikleri ve buluştukları kaydedildi.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince teknik ve fiziki takipler sonucu düzenlediği operasyonlarda 27 kilo 335 gram kubar esrar ele geçirildiği belirtildi.

Öte yandan iddianamede, örgüt üyeleriyle 9 kamu görevlisinin de aralarında bulunduğu 34 şüphelinin "hayvan kaçakçılığı", "rüşvet", "görevi kötüye kullanma", "6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarına karıştıkları iddiasıyla da ayrı bir soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

İddianame, Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Sanıkların yargılanmasına 18 Haziran'da başlanacak.


- Olay

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen "Sınır Taşı" operasyonu kapsamında, "suç örgütü kurmak ve yönetmek", "hayvan kaçakçılığı", "uyuşturucu madde imalatı ve ticareti", "rüşvet", "görevi kötüye kullanma", "6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarına karıştıkları iddiasıyla Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında 9 kamu görevlisinin de bulunduğu 34 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerin, sınır bölgelerinden kaçak hayvan getirme işlemlerinde telsizlerle görüşme yaptıkları ve hayvanları Kırklareli'ndeki bir mezbahanede keserek piyasaya sürdükleri tespit edilmiş, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise 153 kaçak hayvan, 5 el telsizi, 1'i kuru sıkı 3 tabanca, 853 hayvan küpesi ile küpe makinesi ile bir miktar uyuşturucu madde ele geçirilmişti.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263