banner281
Öne Çıkanlar Balıkesir Tekirdağ Sakarya operasyon jandarma

ÇANAKKALE (AA) - İçişleri Bakanlığınca başlatılan proje kapsamında, kural ihlali yapan sürücülere araçları ile içeri alındıkları çadırda, ihlalin nelere neden olabileceğini anlatan görüntü izletildi.

Çanakkale'de karayollarında kazaları ve can kayıplarını önlemek için İçişleri Bakanlığınca başlatılan "Yaşam İçin Kısa Bir Mola" projesi kapsamında uygulama yapıldı. Çanakkale-İzmir karayolu Kepez beldesi mevkisindeki uygulama noktasında gerçekleştirilen denetime, Çanakkale Bölge Trafik ve Denetleme Şube Müdürü Yasin Pala da katıldı.

Emniyet kemeri takmayan, telefonla konuşan ve hız ihlali yaptığı belirlenen sürücüler durdurularak, önce yaptıkları kural ihlali hatırlatıldı.

Daha sonra araçları ile çadır içerisine alınan sürücülere, kural ihlali sonucunda yaşanacak kaza ve sonrasında ortaya çıkabilecek sonuçlara ilişkin 8 dakikalık görüntü izletildi.

Yasin Pala, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurallara uyarak yapılan yolculuğun önemine dikkati çekmek istediklerini söyledi.

Trafikte en küçük kural ihlalinin sonucunun can kayıplarıyla ödendiğini dile getiren Pala, şunları kaydetti:

"Özellikle cep telefonu ile konuşmak, alkollü olarak araç sürmek ve de emniyet kemeri takmamak gibi kuralların ihlalinin sonuçlarını biz değerli sürücülere ve yolcularımıza, vatandaşlarımıza kısa filmlerle bire bir yaşatacağız. Tabii ki bu olayların yaşanmaması için biz bunların önüne geçmek istiyoruz. Ne kadar çok vatandaşımıza ulaşabilirsek daha çok başarılı olacağımızı düşünüyoruz."

Anahtar Kelimeler:
Çanakkale

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263