banner280
Öne Çıkanlar CHP Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası Tarihi konak SASKİ

SAKARYA (AA) - EMRE AYVAZ - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek için gittiği Sakarya Valiliğinde bir askerin silahından çıkan kurşun nedeniyle iç organları zarar gören esnaf Osman Yılmaz, "Biz hiç korkmadık. Kardeşim, 5 yaşında yeğenim, 10 ve 12 yaşında oğlum da vardı. Yine çıkarız, yine gereken müdahaleyi, elimizden gerekeni yaparız. Yeter ki bu devlet var olsun, ayakta olsun." dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz gecesi halkı meydanlara çağırmasıyla Sakarya Valiliğine giden evli ve 2 çocuk babası Yılmaz (47), burada darbe girişiminde bulunan askerlerin ateş etmesiyle karnının sol tarafından vuruldu.

Çevredekiler tarafından Yenikent Devlet Hastanesine ağır yaralı olarak kaldırılan Yılmaz, kurşunun iç organlarına zarar vermesi nedeniyle yaklaşık bir ay tedavi gördü, 4 ameliyat geçirdi.

Artık sağlığına kavuşan ve iç organlarına takılan tellerin alınması için son ameliyatını bekleyen gazi Osman Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi iş yerinde sipariş hazırlarken o sırada televizyondan darbe girişiminin köprüde terör olayı diye lanse edildiğini söyledi.

Evine giderken insanların Kent Meydanı'nda toplandığını öğrendiğini ve kendisinin de oraya gittiğini belirten Yılmaz, "Kent Meydanı'nda askeri bir unsur yoktu. Eve gittiğimde Cumhurbaşkanı'nın televizyonda çağrısını gördüm. Kendimize görev bildik, kardeşim ve çocuklarımla sokağa çıktık, askerlerin Valiliği rehin aldığını öğrendik, çekinmedik, oraya gittik." diye konuştu.

Yılmaz, Valiliğe gittiklerinde polislerin kendilerini zarar görebilecekleri için uyardığını, "Ya siz müdahale edin ya biz edelim, böyle olmaz." dediklerini aktararak, "Oraya gidene kadar konuşarak erleri ikna ettik, birkaçı bıraktı silahını, teslim oldu. Orada rütbeliler havaya ateş ediyor, korku salmak, insanların dağılmaları için. Biz de dağılmadık." dedi.

Havaya birkaç el ateş edilmesinden sonra vatandaşların dağılmaması üzerine askerlerin "taradığını" dile getiren Yılmaz, bu esnada bazı vatandaşların "Vuruldum." diyerek yere düştüğünü, kendisinde de bir yanma olduğunu, yanındakilere "Plastik mermi arkadaşlar, geçer, ovalayın." dediğini aktardı.

- "Tek devlet, başka devletimiz, vatanımız yok"

Gazi Yılmaz, kendi vücudunu kontrol ettiğinde vurulduğunu anladığını, etraftaki insanlar tarafından hastaneye kaldırıldığını belirterek, "Hastaneye varmamız biraz uzun sürdü, kan kaybım çok olmuş. İç organlar çok tahrip olmuş. 5 gün yoğun bakımda kaldım. 35 gün yemeden, içmeden serumla beslendik. Daha ameliyatım var, onu bekliyorum." ifadelerini kullandı.

"Tekrar yaşanmasını istemeyiz ama yine olursa yine çıkarız." diyen Gazi Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Hiç sorun değil. Biz hiç korkmadık. Kardeşim, 5 yaşında yeğenim, 10 ve 12 yaşında oğlum da vardı. Yine çıkarız, yine gereken müdahaleyi, elimizden gerekeni yaparız. Yeter ki bu devlet var olsun, ayakta olsun. Tek devlet, başka devletimiz, vatanımız yok. Bu vatana sahip çıkmazsak, kim kollar, kim korur o yüzden tekrarının olmasını istemeyiz. İnşallah da olmaz, Allah bir daha yaşatmasın."

- "Verilen cezalar yetersizdi"

Sakarya'daki darbe girişimi davasında verilen cezaları yetersiz bulduğunu vurgulayan Yılmaz, "Ben doğruları söyledim, savcılara da ifademi verdim. Yüzünü unutmadığım kişileri de mahkemede söyledim. Verilen cezalar tam beni tatmin etmedi, yetersizdi. Daha farklı olabilirdi cezalar. Yine de adaletin kestiği parmak acımaz diyoruz. Adalet kararını vermiş, bize de söyleyecek bir şey yok." dedi.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263