Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi çelenk Özümüzden Günümüze Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Ümraniye Santral Etkinlik Alanı’nda 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında etkinlik yapıldı.

Etkinliklere Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşaviri Sibel Eraslan, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Murat Çakır, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu, MHP İlçe Başkanı Adnan Çakır, belediye birim müdürleri, muhtarlar, STK temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

"Milli İradenin Şahlanışında Ümraniye’nin 8 Şehidi 15 Temmuz" belgeselinin gösterildiği etkinlikte konuşan Can, şunları kaydetti:

"15 Temmuz hain darbe girişimi geçmiş yıllardaki savaşlarla kıyaslayamayız. Çünkü geçmişte yapılan savaşlarda her iki tarafında elinde silah vardı. Fakat 15 Temmuz’da bazı hainler, milletin silahını millete doğrulttu ve yüzlerce kahraman vatan evladını şehit ve gazi etti. Onlar tek bir şeyi bilmiyorlardı, bu ülke bir ve beraber olduğu sürece hiç kimsenin bu vatanı yıkamayacağını bilmiyorlardı. Bu yüzden 15 Temmuz’un geçmiş yıllardaki savaşlarla kıyaslanması mümkün değildir."

24 Haziran seçimlerine de değinen Can, "Bu ülke Ramazan Bayramı'ndan sonra 24 Haziran’da ikinci bayramını yaptı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ilk Devlet Başkanı yaptı. Rabbim birliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Allah başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifalar ihsan eylesin" ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşaviri Gazeteci-Yazar Sibel Eraslan da "Destanlar bir milletin varoluş hikayesini anlatırlar. Bu millet de 15 Temmuz'da destan yazdı ve biz de bu destanımızı gelecek nesillerimize çok iyi anlatmamız gerekiyor. 15 Temmuz millet olma bilincidir. Milletimiz canına kast eden hainleri ellerinde hiçbir olmadan geri püskürttü. Şehadet ve feda bilincini omuzlarında taşıyan gençlerimize binlerce şükranlarımızı sunuyoruz. 15 Temmuz direnişi bir Osmanlı tokadıdır ve yeni zaferidir." değerlendirmesini yaptı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263