banner280
Öne Çıkanlar AA 2019 6 kişi 2018 2 ölü

19 Mayısta 1919 kişi zeybek oynayacak

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 1919 kişi zeybek oynamaya hazırlanıyor.

Lüleburgaz Belediyesi, Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Genç Katılım Spor Kulübü Derneği işbirliğinde gerçekleştirilecek etkinlik için zeybek oynayacak 1919 kişi 8 eğitmen, 21 ekip başı, 8 müzisyen eşliğinde son hazırlıklarını tamamladı.

Belediye Başkanı Murat Gerenli'nin de aralarında olduğu grup, gösterinin sonunda Mustafa Kemal Atatürk yazacak.

Genç Katılım Spor Kulübü Derneği Başkanı Ömer Ermen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok güzel bir gösteri hazırladıklarını söyledi.

19 Mayıs akşamında 1919 kişinin zeybek oynayacağını ifade eden Ermen, son hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti.

Yaklaşık bir aydır gösteriye hazırlandıklarını aktaran Ermen, gösteriye katılan herkesin büyük keyif ile dans ettiğini kaydetti.

Çalışmaların keyif içinde geçtiğini anlatan Ermen, "Güzel bir gösteri olacak. Hep birlikte güzel anlara eşlik edeceğiz. 19 Mayıs saat 19:19 da 1919 kişi ile zeybek oyunumuza başlayacağız. Yaklaşık bir aydır bu gösteriye hazırlanıyoruz. Hazırlıklarımızı 8 eğitmen, 21 ekip başı ve 8 müzisyen eşliğinde yaptık. Gösteri yapanlar arasında Belediye Başkanımız Murat Gerenli de olacak." diye konuştu.

Dans eğitmeni Sedat İşbilen de, daha önce Türkiye'nin farklı noktalarında bu tür denemeler olduğunu koreografi ve danslarla Lüleburgaz'da bir ilki gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:
Gösteri19 MayısZeybek

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263