Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özümüzden Günümüze çelenk Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

Adnan Köşker 366 trilyon borç bırakmış

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, belediye başkanı seçildikten sonra ilk kez bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalar yaptı. Mermerciler projesinin blir devlet projesi gibi olduğunu ifade eden Büyükgöz, Gebze belediyesinin borcunun 366 milyon olduğuna değindi.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün AK Parti Gebze İlçe Teşkilatında düzenlediği basın toplantısına; AK Parti Kocaeli İl Başkan Vekili Mikdat Aydın,Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar ve partililer katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Ayar, yerel seçimlerde verilen oy desteği için Gebze halkına teşekkür etti. AK Parti’nin Gebze bölgesindeki oy oranlarını açıklayan Ayar, Gebze Belediye başkan adaylığı için 106 bin (%52), Belediye Meclis Üyeliği için 112 bin (%62), Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için de 117 bin (%57) oranında oy aldıklarını söyledi. Seçim sürecinde bin KM’nin üzerinde yol yürüdüklerini söyleyen Ayar, tüm partililere de teşekkür etti ve partililerle birlikte yaklaşık 3 bin kişi ile Hünkâr Çayırında piknikte bir araya geleceklerini belirtti. Cumhur ittifakı MHP’nin de tüm teşkilatlarına ve yöneticilerine de teşekkür eden Ayar, uyumlu bir seçim sürecinin geride bırakıldığına dikkat çekti. Gebzeli Yaşar Çakmak’ın Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olmasını da değerlendiren AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın’ın Gebze’ye verdiği öneme dikkat çekti ve tüm komisyonlarda Gebzeli isimler olduğunu vurguladı. Ayar, Gebze’nin yeni dönemde Büyükşehir’den çok daha fazla hizmet alacağına inandığını belirtti.

MAYIS SONUNA KADAR YAPILANDIRMA OLACAK!

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise bundan sonra tüm Gebzelilerin başkanı olacağını söyledi. Büyükgöz; “Artık 400 bin Gebzelinin belediye başkanı olacağız, 77 günlük kamp döneminde Gebze’yi karış karış gezdik ve hangi sokakta nelere ihtiyaç olduğunu belirleme şansımız oldu ve Gebze’yi daha iyi tanıdık. Bundan sonra seçim beyannamemizde söylediklerimizi yerine getireceğiz. Ancak şehri yönetirken gelir ve gider durumunu göz önünde bulundurmak zorundayız. Mayıs ayının sonuna kadar yeniden yapılanma çalışmalarına devam edeceği. Bayram sonrasında Gebze halkına verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmeye başlayacağız. Ayrıca her mahallede halk meclisleri yaparak o mahallenin acil ihtiyaçlarını tespit edeceğiz ve bütçe imkânları doğrultusunda hizmetleri nasıl yapacağımızı ortaya koyacağız”

2018 YILI GERÇEKLEŞEN BÜTÇE 273 MİLYON

Büyükgöz, Gebze Belediyesinin 2018’de gerçekleşen bütçesinin 273 milyon TL olduğuna da dikkat çekerek, gider kalem bütçesinin de 347 Milyon olduğuna dikkat çekti. Belediyenin 2018 yılında 65 milyon lira ekside olduğunu söyleyen Büyükgöz; “Bu şekilde yola devam etmek mümkün değil. O yüzden Mayıs ayına kadar bunu düzenlemeye devam edeceğiz. Bütçe disiplini sağlamadığınız zaman satın alma maliyetiniz yükselir. Bir kısım tasarruf tedbirleri almamız kimseyi şaşırtmasın. Burada asla hatır, gönül ve başka işler olmayacak. Bu sistemin sağlıklı yürümesi için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Söylediğimiz hiç bir sözden geri durmayacak ve 400 bin Gebzelinin hakkını doğru kullanacağız. Kimsenin şahsi şeyleri ile asla işimiz olmaz, toplumun tüm entelektüel kesimleri ile el sıkıştık ve bunun gereğini yapacağız. Bunun yanı sıra geçmişle asla uğraşmayacak ve geleceğe bakacağız. Geçmişte yaşanan sıkıntılar varsa şayet Sayıştay ve Danıştay’ın gereğini yapacağına inanıyorum.” dedi.

MERMERCİLER DEVLET PROJESİ GİBİ

Geçmişte danışmanlığını yaptığı Mermerciler Fuar alanı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Gebze Belediye Başaknı Zinnur Büyükgöz, buraya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Belediyesi ve Gebze Ticaret Odası ile bir özel kişinin ortak olduğunu söyledi. Dünyada Mermer borsası olmadığı için bunun Türkiye’de ve Gebze’de kurulmasının planlandığını söyleyen Büyükgöz, Ankara’da yapılan uzun toplantılar sonrası böyle bir kararın alındığına dikkat çekti. Ankara’da da işin başında karşı çıkanlar olduğunu söyleyen Büyükgöz; “Bu proje ulvi gayretlerle bir devlet projesi gibi başlatıldı. Türkiye’de 400 çeşit mermer var ve en kaliteli mermer Diyarbakır, Giresun ve Elazığ’da çıkartılıyor. Çinliler bizim mermerlerimizi buradan çok ucuz fiyatlara alıp, bize sahte mermer ve granitleri çok pahalı fiyata satıyor, bizden aldıkları kaliteli mermerleri de çok pahalı fiyatlara İtalya ve İspanya gibi ülkelere satıyorlar. Bu projeye daha geniş bir vizyonla bakmak gerekiyor. Gebze bölgesi 26 milyon insana hitap eden bir bölge olarak görülüyor. Bu proje ayrıca Türkiye’nin GSMH’sının yüzde 44’üne hitap edecek bir proje, burada bir gram su ile dahi üretim yapılmayacak.” diye konuştu.

ÇAY BAHÇELERİ İHALEYE VERİLMİŞ!

Marmara Uzmanlara bakışı ile ilgili de açıklama yapan Büyükgöz, Gebze Belediyesinin 1740 çalışanının 1200’ünün Marmara Uzmanlar çalışanı olduğuna dikkat çekti. Adaylığının açıklanmasının ardından Eskihisar’daki Marmara Uzmanlara ait çay bahçelerinin giderayak birilerine verildiğini de doğrulayan Büyükgöz, “Biz geçmişte üç ay kala bütün ihale ve alımları durdurmuştuk. Şimdi bunların verilmesi gerekir miydi onları konuşmak lazım, kısa süre içerisinde hangi şartlarla verildiğini araştırma şansımız olmadı. Gerekli incelemesini yapıp Gebze halkının menfaatleri ne gerektiriyorsa ona göre karar vereceğiz” dedi. Büyükgöz, işçi çıkartıp çıkartmayacakları konusunda ise; Arapçeşme ve Barış Mahallesi sosyal tesislerinin nasıl işletileceğine karar verdikten sonra bu sorunun cevap bulacağını açıkladı. Büyükgöz, Gebze bölgesindeki 9 OSB’den de Gebze belediyesinin hiç bir geliri olmadığına değindi. Büyükgöz, Nakliyeciler Garajı ile ilgili olarak da 31 Mart seçimleri öncesi tahliye kararı verildiğini hatırlatarak, mahkeme sürecinin devam ettiğini ve sürece göre karar vereceklerini, gerekirse nakliyeciler garajını bir süre Gebze Belediyesinin işletebileceğini vurguladı. Büyükgöz ayrıca, her konuda herkese karşı eşit ve adil bir yaklaşık göstereceklerini ifade etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263